Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 6. 2021,
7.37

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

Atlanta Hawks Philadelphia 76ers Utah Jazz Kawhi Leonard Los Angeles Clippers končnica Liga NBA

Četrtek, 17. 6. 2021, 7.37

2 leti, 10 mesecev

Liga NBA, 16. junij

LA Clippers brez Leonarda stopili pred vrata konferenčnega finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
Los Angeles Clippers | Ob odsotnosti Leonarda sta največje strelsko breme pri ekipi Los Angeles Clippers prevzela Morris in George. | Foto Guliverimage

Ob odsotnosti Leonarda sta največje strelsko breme pri ekipi Los Angeles Clippers prevzela Morris in George.

Foto: Guliverimage

V noči na četrtek smo spremljali dve tekmi v ligi NBA, na obeh pa sta se veselili gostujoči moštvi in si priborili tretji zmagi v seriji. Atlanta je v izenačeni tekmi v Philadelphii slavila s 109:106, nič manj napeto pa ni bilo na srečanju med Utahom in Los Angeles Clippers, ki so ga s 119:111 dobili slednji. Moštvo iz Los Angelesa je slavilo, kljub temu da se je moralo znajti brez Kawhija Leonarda, ki se je poškodoval na četrti tekmi.

Philadelphia 76ers so na domačem parketu začeli odlično in že po prvi četrtini vodili za štirinajst točk. Ob polčasu so to razliko povišali že na plus 22, in nič ni kazalo na to, da bi Atlanta lahko preobrnila potek srečanja. Kljub rahlemu zmanjšanju prednosti v tretjem delu igre so domačini pred zadnjimi 12 minutami držali 18 točk prednosti. Nato je na sceno stopila ekipa Hawks, zadnji del igre dobila s kar 40:19 in tekmo obrnila v svojo korist. Izjemen je bil predvsem delni izid 15:0 v sami končnici srečanja.

Trae Young je ponovno blestel in bil najboljši strelec Atlante. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Trae Young je ponovno blestel in bil najboljši strelec Atlante. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Domačim na koncu ni pomagala niti nova odlična predstava Joela Embiida, ki se je zaustavil pri 37 točkah in 13 skokih. Seth Curry je dodal točko manj, preostali igralci "Sixersov" pa niso dosegli dvomestnega števila točk. Pri gostih je bil, kot je to že v navadi, strelsko najbolj razpoložen Trae Young, ki je 39 točkam dodal še sedem asistenc. John Collins je prispeval 19 točk, Danilo Gallinari pa 16.

Na srečanju, ki se je končalo zgodaj zjutraj po slovenskem času, pa je ekipi Clippers uspelo prevzeti prednost v seriji, in to kljub temu da so nastopili brez prvega zvezdnika Kawhija Leonarda, ki je zaradi poškodbe kolena morda že končal sezono. Tekma je bila izenačena vse do konca tretje četrtine, ko so gostje prvič povedli z dvomestno razliko, nato pa, kljub temu da se je Utah nekajkrat še približal na manj kot pet točk zaostanka, nasprotniku niso dovolili, da do konca srečanja še kdaj povede.

Pri domačih je bil najbolj razpoložen Bojan Bogdanović, ki je prispeval 32 točk, 21 jih je dodal Donovan Mitchell, 17 pa Rudy Gobert, ki se je ustavil še pri desetih skokih. Ob odsotnosti Leonarda je pri gostih največje breme prevzel Paul George in zablestel s 37 točkami ter 16 skoki, Marcus Morris se je zaustavil pri 25, Reggie Jackson pa pri 22.

Luka Dončić
Sportal Novo veliko priznanje za Luko Dončića

Liga NBA, 16. junij (konferenčni polfinale):

Philadelphia 76ers : Atlanta Hawks 106:109 /2:3/
J. Embiid 37, 13 sk., S. Curry 36 (7/12 met za tri), 7 sk.; T. Young 39 (17/19 prosti meti), J. Collins 19, 11 sk., D. Gallinari 16.

Utah Jazz : Los Angeles Clippers 111:119 /2:3/
B. Bogdanović 32 (9/17 met za tri), D. Mitchell 21, R. Gobert 17, 10 sk.; P. George 37, 16 sk., M. Morris 25. R. Jackson 22.

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še:

Nikola Jokić
Sportal Srbija v šoku: zvezdnik lige NBA odpovedal nastop v reprezentanci
Jaka Blažič
Sportal Slovenci blesteli na Hrvaškem, Dončić ima posebno sporočilo #video
Kevin Durant
Sportal Mojstrska predstava Duranta, kaj takega ni uspelo še nikomur
Ne spreglejte