Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 6. 2021,
6.28

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,12

1

končnica Milwaukee Bucks Brooklyn Nets

Natisni članek

Sreda, 16. 6. 2021, 6.28

3 leta, 1 mesec

Liga NBA, 15. junij

Mojstrska predstava Duranta, kaj takega ni uspelo še nikomur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,12

1

Kevin Durant | Kevin Durant je Brooklyn Nets popeljal do vodstva s 3:2 v seriji. Dosegel je 49 točk, 17 skokov in deset asistenc. | Foto Guliverimage

Kevin Durant je Brooklyn Nets popeljal do vodstva s 3:2 v seriji. Dosegel je 49 točk, 17 skokov in deset asistenc.

Foto: Guliverimage

Peta tekma razburljivega polfinala vzhodne konference lige NBA med Brooklyn Nets in Milwaukee Bucks je po zaslugi izjemne predstave Kevina Duranta s 114:108 pripadla prvemu, ki je v seriji povedel s 3:2 v zmagah in si priigral zaključno žogo za polfinale. Durant, ki je odigral vseh 48 minut, se je podpisal pod trojni dvojček s kar 49 točkami. Postal je prvi košarkar v zgodovini lige NBA, ki je na tekmi končnice NBA dosegel vsaj 45 točk, 15 skokov in deset asistenc, po srečanju pa bil deležen izbranih besed z vseh strani.

Dobrih 16 tisoč gledalcev v Barclays Centru v New Yorku je v torek videlo izjemno predstavo domačega zvezdnika Kevina Duranta, ki je Brooklyn Nets popeljal do zmage s 114:108 in s tem vodstva v seriji s 3:2. 

Obračun so bolje začeli gostje, ob koncu prve četrtine vodili za 14, ob polčasu pa za 16 košev, v tretjem delu so prednost še zvišali, nato pa se je začel preobrat gostiteljev, pri katerih se s poškodbo ukvarjata tako Kyrie Irving kot James Harden, ki pa je tokrat kljub vsemu zaigral. Najbolj zaslužen zanj je bil Durant, ki je 31 od 49 točk dosegel v drugem polčasu. V zadnjih 12. minutah igre je s soigralci vstopil z zaostankom šestih točk, tega pri šele drugem vodstvu na tekmi (94:93) izničil in odločilno pomagal postaviti piko na i rezultatsko odličnemu večeru Brooklyna.

Kevin Durant | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Durant je na parketu preživeli vseh 48 minut, zadnjič je celotno tekmo končnice leta 2018 odigral LeBron James, in se pod trojni dvojček podpisal z 49 točkami, 17 skoki in desetimi asistencami. S tem se je vpisal v zgodovino najmočnejše košarkarske lige na svetu kot prvi, ki je v končnici na enem obračunu dosegel vsaj 45 točk, 15 skokov in deset asistenc.

S trojkami je nasprotnike v obup spravljal Jeff Green (27 točk), iz osmih poskusov je zadel kar sedemkrat. Blake Griffin je dodal 17 točk. Prvo ime poražencev je bil s 34 točkami in 12 skoki Giannis Antetokounmpo.

Vrhunci tekme:

Zgodovinsko

"Zgodovinsko, noro, česa vse je sposoben v tako zahtevnih trenutkih," je o Durantu dejal trener Steve Nash. O Jamesu Hardnu in njegovih 46 minutah na parketu pa je dejal: "Je velik bojevnik, kljub poškodbi je izrazil željo, da bi igral." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Zgodovinsko, noro, česa vse je sposoben v tako zahtevnih trenutkih," je o Durantu dejal trener Steve Nash. O Jamesu Hardnu in njegovih 46 minutah na parketu pa je dejal: "Je velik bojevnik, kljub poškodbi je izrazil željo, da bi igral." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Nisem razmišljal o točkah, številu metov, skokih ali asistencah, želel sem le izkoristiti vsako priložnost. Igral sem vso tekmo, kar je pomagalo k visokemu številu točk, a pomembnejše je, da sem poskušal ostati osredotočen tudi v obrambi," je razmišljal junak srečanja v New Yorku. 

"Zgodovinsko, zgodovinska predstava. Odigral je celotno srečanje in bil skoraj nezgrešljiv. Noro, česa je sposoben. Zavedamo se, da ima lahko podobne večere, a da mu je to uspelo tokrat, ko smo brez Irvinga, ko James igra poškodovan, ko smo se znašli v velikem zaostanku, bili ranljivi ... Vse to ga naredi enega najboljših košarkarjev vseh časov," je bil nasmejan trener Steve Nash.

Durantu je zaploskal tudi grški tekmec: "Ta trenutek je najboljši igralec na svetu, premagamo ga lahko le kot ekipa, paziti moramo nanj kot ekipa, oteževati mu moramo mete in upati, da bo zgrešil."

V četrtek morda odločilna tekma

Šesta tekma, na kateri si Brooklyn lahko zagotovi napredovanje, bo v četrtek, če bo Milwaukee izenačil, bo o zmagovalcu serije odločal sedmi obračun.

Liga NBA, 15. junij

Brooklyn Nets : Milwaukee Bucks 114:108 /3:2/
Durant 49, 17 sk., 10 asist., Green 27, Griffin 17; Antetokounmpo 34, 12 sk., Middleton 25

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage, po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte