Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2012,
7.15

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Trevor Ariza Washington Wizards

Četrtek, 21. 6. 2012, 7.15

3 leta, 10 mesecev

Lewis v New Orleans, Okafor v Washington

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trevor Ariza in Emeka Okafor bosta v naslednji sezoni lige NBA igrala za ekipo Wizards. V nasprotno smer se seli Rashard Lewis, a je vprašanje, če bo zaigral za Hornets.

Prvega julija se začno novačenja prostih igralcev, nekaj dni prej bo izveden nabor novincev, za prvo odmevno kupčijo pred naslednjo sezono pa sta že to sredo poskrbeli moštvi New Orleans Hornets in Washington Wizards. Najbolj preplačani košarkar v ligi NBA Rashard Lewis se v zameno za Trevorja Arizo in Emeko Okaforja seli v New Orleans. Obenem bodo Hornets dobili še Washingtonov izbor drugega kroga na naboru.

Vprašanje je, ali bo Lewis sploh zaigral za New Orleans, ali pa bodo izkoristili tako imenovani "amnesty clause" in ga leto pred iztekom pogodbe odpustili. Krilni center, ki so ga v zadnjih sezonah mučile poškodbe, je pred zadnjo, šesto sezono pogodbe vredne neverjetnih 118 milijonov ameriških dolarjev. Športni direktor franšize Dell Demps je namreč odločen, da bodo ekipo z vsega 21 zmagami iz letošnje sezone gradili z mladimi košarkarji. Dobili so še en izbor več; če se znebijo Lewisa, se jim sprosti proračun; na naboru pa bodo imeli prvi izbor in tako priložnost, da dobijo zvezdnika Kentuckyja, Anthonyja Davisa.

"Rashard je bil žal poškodovan in pri nas ni dobil priložnosti, da bi dokazal, česa je sposoben," je dejal predsednik ekipe Wizards, Ernie Grunfeld. Letos je odigral le 28 tekem in imel povprečje 7,8 točke in 3,9 skoka na srečanje, medtem ko je njegovo karierno povprečje 16,1 točke in 5,6 skoka. Veliko več pričakujejo od Okaforja, ki je bil leta 2004 drugi izbor na naboru in ima povprečje 12,7 točke in 10,1 skoka ter od Arize, ki ima v statistiki vpisano povprečje 10,8 točke in 5,2 skoka na tekmo. "Potrebujemo nekaj veteranov in s to potezo smo dva dobili," dodaja Grunfeld. John Wall, predlanski prvi izbor, ostaja prvi nosilec igre Washingtona.

Ne spreglejte