SiolNET. Sportal Košarka
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

KZS: Brez opravičil, vsi v DP od prvega kroga!

4

termometer

 | Foto:
Če bo obveljal najnovejši sklep izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije, bodo že v prihodnji sezoni prav vsi klubi morali sodelovati že v prvi fazi državnega prvenstva.

Čez natančno deset dni se bo začela nova sezona slovenskega košarkarskega prvenstva, že 25. po osamosvojitvi. Vsaj njen prvi del bo vidno osiromašen, saj v njem zaradi nastopanja v enem od evropskih tekmovanj in v regionalni ligi ABA ne bodo nastopali aktualni prvak Tajfun ter nekdanja prvaka Krka in Union Olimpija, ki sta si v preteklega četrt stoletja razdelili kar 23 od skupno 24 naslovov.

Novomeščani in predvsem Ljubljančani so bili v preteklih letih kot po pravilu opravičeni igranja v prvem delu državnega prvenstva, tako da so se v boj za slovenski vrh podajali šele v ligi za prvaka. Kot vse kaže, pa bo tovrstni praksi odklenkalo. Vsaj tako gre razumeti zelo jasno odločitev vrha Košarkarske zveze Slovenije. Po sklepu IO KZS bodo morali namreč od sezone 2016/17 dalje vsi klubi državnem prvenstvu nastopati že od začetka.

"Pred sejo izvršnega odbora KZS je potekal tudi sestanek vodstva zveze s predsedniki vseh združenj, ki so skupaj pripravili izhodišča, ki jih je IO tudi soglasno podprl. Ta je sprejel odločitev, da bodo morali vsi klubi od sezone 2016/17 v ligi Telemach sodelovati od začetka, kar so pred tem z večino potrdili tudi klubi v Združenju klubov Lige Telemach," so v sporočilu za javnost zapisali pri KZS in dodali, da bo v prihodnje v prvi ligi nastopalo 12 klubov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin