Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2011,
22.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 3. 2011, 22.51

8 let

Krka prva v skupini J pokala eurochallenge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarji Krke so v tekmi 6., zadnjega kroga drugega dela pokala eurochallenge v gosteh premagali Antwerp Giants s 64:45 (20:9, 28:22, 33:45).

S peto zmago so osvojili prvo mesto skupine J tega tekmovanja, v četrtfinalu pa se bodo pomerili z Lukoilom iz Sofije, ki je zasedel drugo mesto v skupini I. Prva tekma (ekipi igrata na dve zmagi) bo v Novem mestu, kjer bo tudi morebitna tretja tekma. Slovenski prvaki so v Belgijo dopotovali le z eno željo; z zmago zasesti prvo mesto v skupini in si s tem priigrati ugodnejši položaj v četrtfinalu. Z novima točkama bi se v prvem izločilnem dvoboju pomerili s slabšim tekmecem - v njihovem primeru bolgarskim Lukoilom, poleg tega pa bi imeli še prednost domačega igrišča, na katerem bi se igrala morebitna tretja tekma.

Ker so košarkarji iz Antwerpna izgubili vse možnosti za napredovanje, je bilo jasno, na čigavi strani je motiv. Na čigavi strani je kakovost, pa se je prav tako že vedelo, saj so Novomeščani v svoji dvorani že zmagali. Povsem pa je bilo jasno, da bodo za ponovitev scenarija iz Novega mesta morali pokazati pravi pristop, kakršnokoli podcenjevanje Belgijcev, ki so v skupini zmagali le enkrat, bi se lahko maščevalo. Konec koncev je bil za to resno opozorilo prvi polčas v dvorani Leona Štuklja, v katerem so bili gosti povsem enakovredni.

Dolenjci so tekmo, ki sta jo obeležili dobri obrambi in pa tudi slab met z vseh razdalj, začeli, kot je treba. Po prvi četrtini so predvsem po zaslugi razpoloženega Eda Muriča, ki je v tem delu dosegel sedem točk in zbral tri skoke, vodili z 20:9. A krkaši so letos že nekajkrat dokazali, da so v njihovi igri vzponi in padci, da znajo prednost ekspresno zapraviti. Tako so se Belgijci z delnim izidom 10:0 - Krka v drugi četrtini kar pet minut ni dosegla koša -, približali na vsega točko zaostanka. Smiljan Pavič je zaustavil strelski post, po tem pa je krivulja novomeške igre spet rasla.

Na začetku drugega polčasa so Slovenci na krilih Dragiše Drobnjaka povedli za devet točk (24:33), ko pa je Murič zadel svojo drugo trojko na tekmi, je prednost že narasla na 14 točk (31:45). Na začetku zadnje četrtine so gostje prednost še povišali, tako da so imeli dovolj zaloge za mirno končnico.

Ne spreglejte