Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 7. 2024,
19.42

Osveženo pred

2 uri, 13 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Miha Škedelj Košarkarska tržnica Tayler Persons KK Krka Novo mesto

Natisni članek

Ponedeljek, 22. 7. 2024, 19.42

2 uri, 13 minut

Košarkarska tržnica, 22.–28. julij

Krka pripeljala ameriško okrepitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Tayler Persons | Tayler Persons je novi član Krke. | Foto Guliverimage

Tayler Persons je novi član Krke.

Foto: Guliverimage

Tudi v tem tednu spremljamo dogajanje na košarkarski tržnici.

Spencer Dinwiddie
Sportal Spencer Dinwiddie se vrača k Dallas Mavericks in Luki Dončiću

Okrepitev pri Krki, Škedelj odhaja

Novi član novomeške Krke je postal 28-letni in 191 centimetrov visoki ameriški košarkar Tayler Persons, so sporočili iz kluba. Leta 2019 je prišel v Evropo, kjer je igral za ZZ Leiden (Nizozemska), s. Oliver Würzburg (Nemčija), GTK Gliwice (Poljska), Szedeak (Madžarska), Elan Chalon (Francija) in nazadnje za Twarde Pierniki Torun ter MKS Dabrowa Gornicza (oba Poljska).

V pretekli sezoni je Tayler navduševal v močnem poljskem državnem prvenstvu, kjer je bil z 9,4 podaje na tekmo prvi asistent lige. V povprečju je igral na tekmo po 29,7 minute, v tem času pa beležil še po 16,2 točke, 4,5 skoka in 1,7 pridobljene žoge. V svoji prvi sezoni v Evropi, 2019/2020, je bil tudi prvi podajalec nizozemske lige (8,1).

"Po pogovoru s trenerjem Dejanom Jakaro mi je bilo jasno, da je KK Krka najprimernejši klub, da v njem nadaljujem kariero. Vem, da ima Krka bogato zgodovino. Prihajam, da dam vse od sebe, da dosežemo najboljše mogoče rezultate. V moštvo prinašam strast in zmagovalno miselnost. Veselim se tudi, ker bom spoznal Krkine navijače in podpornike. Želim si, da bi skupaj v uživali v sezoni, ki je pred nami," je ob podpisu pogodbe povedal Persons.

Miha Škedelj se seli na Hrvaško. | Foto: Grega Valančič/Sportida Miha Škedelj se seli na Hrvaško. Foto: Grega Valančič/Sportida

Novomeški klub pa je zapustil Miha Škedelj, ki bo kariero nadaljeval v hrvaškem klubu Šibenka. "Veselim se novih priložnosti in menjave okolja," je za uradno spletno stran kluba povedal Škedelj. 25-letni Dolenjec je v dresu Krke v pretekli sezoni dosegal 8,9 točke in 5,6 skoka na tekmo.

Ne spreglejte