Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 4. 2011,
19.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Union Olimpija Krka

Nedelja, 24. 4. 2011, 19.29

8 let

Krka je naboje za Olimpijo varčevala za konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Uniona Olimpije so v 7. krogu lige Telemach za prvaka izgubili proti Krki z 61:71 (11:13, 35:27, 51:51).

Ljubljanski košarkarji, ki jih je po odstopu Jureta Zdovca tokrat prvič vodil Miro Alilović, so doživeli že tretji poraz v ligi za prvaka, na drugi strani pa je Krka še neporažena in je zanesljivo na prvem mestu. Krka je do zmage prišla z nizom točk v zadnjih treh minutah sicer izenačene tekme. Pri domačih sta bila s po 12 točkami najboljša Aloysius Anagonye in Sašo Ožbolt, pri gostih pa jih je Goran Ikonić dosegel 14.

V prvi četrtini sta bili ekipi izenačeni, ob trdi igri so bili večinoma rahlo v ospredju Ljubljančani, kljub temu pa so ta del igre za dve točki dobili Novomeščani. Podobna igra se je nadaljevala tudi v drugi četrtini, kjer so sprva imeli rahlo pobudo gosti, vendar tako kot Ljubljančani niso bili kdo ve kako natančni. V prvih 15 minutah so, denimo, oboji skupaj 17-krat metali za tri točke, zadeli pa le enkrat, ob tem je bil met iz igre domačih le 30-odstoten, prosti meti Krke pa le 42-odstotni.

Šele v 18. minuti so svojo prvo trojko zadeli domači prek Anagonyeja in povedli s 26:21, kar jim je dalo nekaj samozavesti, saj so 48 sekund pred koncem polčasa s trojko Jake Klobučarja ušli na 31:24. Isti igralec je trojko zadel tudi ob zvoku sirene, ob tem pa je Goran Ikonić nad njim napravil še osebno napako, tako da je prednost Olimpije pred nadaljevanjem znašala 35:27.

Novomeščani pa so se v tretji četrtini vrnili in v 27. minuti s trojko Chrisa Bookerja izenačili na 47:47. Tudi večino zadnjega dela igre sta bili ekipi povsem poravnani, slabe tri minute pred koncem pa je Jure Balažić s trojko Krko, ki je spretno koristila ljubljansko nemoč v napadu v teh trenutkih, povedel do najvišje prednosti na tekmi 66:58. Ta se je ob "nezbranosti" enih in drugih v izdihljajih tekme pokazala za ključno.

Olimpija bo v torek v 8. krogu gostovala v Šoštanju, Krka pa bo gostila Geoplin Slovan.

Ne spreglejte