Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
15. 10. 2013,
17.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dragiša Drobnjak Union Olimpija

Torek, 15. 10. 2013, 17.15

8 let

Ko igraš za Olimpijo, moraš zmagovati

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dan pred prvo tekmo v Eurocupu je kapetan Uniona Olimpije Dragiša Drobnjak spregovoril o težavah, s katerimi se ukvarjajo, dotaknil pa se je tudi Vareseja. Verjame v napredek moštva.

Okvirno sliko, kakšno igro goji sredin tekmec Varese, so košarkarji Uniona Olimpije že dobili. Trenerski štab z Alešem Pipanom na čelu je fantom takoj po porazu s Širokim dal nov material za študijo. Kapetan ekipe Dragiša Drobnjak se zaveda kakovosti italijanske ekipe, ki je v pretekli sezoni zelo dobro igrala v domačem prvenstvu: "Varese ima izkušeno ekipo, igralci pa veliko mečejo z razdalje. Dobri so na vseh igralnih mestih. Ščekić zna kot center prav tako zadeti za tri točke. Zelo dobro bomo morali biti osredotočeni pri pokrivanju mož na moža. Da gre za kakovostno ekipo, pove podatek, da je letos igrala kvalifikacije za evroligo. Igralci so bolj ali manj isti kot v lanski sezoni, v kateri so bili po rednem delu celo prvi. Košarkarji vedo, kaj počnejo na igrišču. Poleg Valencie so po mojem mnenju favoriti te skupine. A to ne pomeni, da so nepremagljivi."

Po zmagi v superpokalu je Olimpija zabeležila tri poraze v regionalnem tekmovanju. Ljubljančanom se pozna odsotnost prvega organizatorja igre Cedrica Jacksona, a Drobnjak pravi, da to ne sme biti izgovor. "Na trenutke smo pokazali, da znamo igrati. Naša ekipa je neizkušena, čeprav to ni izgovor. Ko igraš za Olimpijo, moraš zmagovati. Dejstvo pa je, da potrebujemo nekaj časa. Malo igralcev imamo iz zadnje sezone. Pozna se nam odsotnost prvega organizatorja igre. V Evropi so imele vse ekipe, ki so naredile rezultat, dobrega 'playa'. Brez njega težko izpelješ sezono po začrtanih smernicah. Poleg mene in Joksimovića igralci nimajo izkušenj. Niso odigrali mednarodnih tekem. Ravno z organizatorjem Jacksonom sva se pogovarjala o igranju na višji ravni. Svetoval sem mu, da če bo skušal razumeti trenerjeva navodila, mu bo bolje. Evropska košarka je povsem drugačen svet. To bodo morali novi razumeti in potem jim bo lažje. Karakterno mi je Jackson všeč, saj se rad uči in želi narediti vse za ekipo. To so stvari, s katerimi moramo rasti. Mislim, da smo proti Širokemu nekako pokazali, da imamo željo in se ne predamo. Z malce sreče bi lahko tudi zmagali. Ne smemo obžalovati zdaj tega, ampak se moramo vrniti in igrati. Pametno moramo delovati na parketu in z vsake tekme potegniti najboljše. Verjamem, da bomo igrali iz tekme v tekmo in iz tedna v teden boljše. Sem optimist," je še pred tekmo z Varesejem povedal kapetan ljubljanskega moštva, ki se bo z Italijani pomerilo v sredo ob 20.30.

Ne spreglejte