Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
14. 12. 2015,
19.29

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Union Olimpija Eurocup napredovanje

Ponedeljek, 14. 12. 2015, 19.29

4 leta, 4 mesece

Kaj Olimpiji prinaša evropsko pomlad?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pred košarkarji Olimpije je le še ena tekma v rednem delu Eurocupa, ljubljanski košarkarji pa se še borijo za napredovanje med najboljših 32 moštev. Kakšni scenariji jim prinašajo evropsko pomlad?

Olimpija je po devetih odigranih tekmah v Eurocupu zmagala štirikrat in petkrat izgubila, pred zadnjim krogom pa še lovi vstopnico med 32 najboljših ekip, kjer so igrali v zadnjih dveh sezonah. V igri za zadnje prosto mesto v skupini A je še francoski Nanterre.

Ljubljančani v sredo gostujejo pri Klemnu Prepeliču in njegovem Oldeburgu, ki že ima zagotovljen drugi del, zmaji pa imajo vajeti napredovanja v svojih rokah. Nanterre bo gostoval pri že odpisanem Bonnu.

Če zmagajo, jim ne bo treba gledati preostalih rezultatov

Olimpiji bi zmaga proti Oldenburgu prinesla uvrstitev med 32 ekip ne glede na to, kako se bo končala tekma med Bonnom in Nanterrom, saj bi v tem primeru imeli Ljubljančani pet zmag in porazov oziroma eno zmago več kot Francozi.

Poraz ni nujno usoden

Tudi poraz proti Oldenburgu še ni nujno usoden za Olimpijo, vendar pa bo v tem primeru morala preveriti tudi rezultat med košarkarji Bonna in Nanterra.

Olimpija in Nanterre sta si v medsebojni tekmi razdelili zmagi, da pa bi bilo še bolj zanimivo, sta obe moštvi zmagali za 13 točk, zato bi ob morebitnem istem razmerju zmag in porazov, če Olimpija izgubi, Nanterre pa zmaga, odločala razlika v koših.

Seštevek prejetih in danih košev pri Olimpiji znaša –31, razmerje Nanterra pa je trenutno –37. To pomeni, da lahko Ljubljančani še vedno dobijo zgodnje božično darilo in uvrstitev med 32 najboljših moštev v Eurocupu, tudi če izgubijo, vendar seštevek Olimpijinega poraza in zmage Nanterre ne sme preseči sedem točk.

Brez možnosti pa Ljubljančani ostanejo, če ob njihovem porazu Francozi zmagajo za več kot šest točk.

Trije Slovenci so si že zagotovili napredovanje

Ob Prepeliču sta v Eurocupu nastopala tudi Alen Omić v dresu Gran Canarie in Gašper Vidmar za Banvit, oba centra pa sta pred zadnjim krogom varna in bosta tudi spomladi nadaljevala nastope v Evropi.

Ne spreglejte