Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
19. 2. 2018,
12.18

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Matic Rebec Sixt Primorska

Ponedeljek, 19. 2. 2018, 12.18

6 let, 2 meseca

Matic Rebec po osvojeni pokalni lovoriki in nazivu MVP

Iz Rusije prišel domov po svež zrak

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Matic Rebec | Foto Sportida

Foto: Sportida

Za slovenskim košarkarskim reprezentantom Maticem Rebcem je posebna sezona. Prvič je odšel v tujino, kjer je hitro spoznal, da povsod ne cvetijo rožice. Vrnil se je domov, natančneje v klub Primorska, in z njim nemudoma osvojil pokalno lovoriko. Povrhu vsega je postal najkoristnejši košarkar finala (MVP). Kot pravi njegov trener Jurica Golemac, ima Rebec bistveno večji domet, kot je igranje za slovenskega obalnega ligaša.

Z 28 točkami je bil Matic Rebec osrednje ime slovenskega pokala. Sixt Primroska je v velikem finalu s 83:63 gladko opravila s Šenčurjem, prav organizator igre koprskega predstavnika pa je poskrbel za največ panike v gorenjski obrambi.

"Vedeli smo, da tekma ne bo preprosta. Šenčur se je izkazal za trdnega nasprotnika, potem ko je v polfinalu premagal Krko. Morda smo bili v prvem delu še nekoliko nervozni, a smo v tretji četrtini igrali v svojem ritmu in pobegnili na 20 točk naskoka," je dejal Rebec.

Vloga v Rusiji mu ni ustrezala

V finalu je bil nerešljiva uganka za Šenčur. Zaustavil se je pri 28 točkah. | Foto: Urban Urbanc/Sportida V finalu je bil nerešljiva uganka za Šenčur. Zaustavil se je pri 28 točkah. Foto: Urban Urbanc/Sportida Pred kratkim je prišel v primorski klub, potem ko se v Rusiji pri Eniseju ni naigral. To je bila njegova prva odisejada v tujini: "V Rusiji sem imel stransko vlogo, ki mi ni ustrezala. Na koncu tudi niso pretirano želeli, da ostanem. Dobro smo se razšli. Izkušnja je bila dobra za naprej. Primorska se je pokazala kot klub z velikimi ambicijami. S to pokalno lovoriko smo pokazali, da je tako."

Vesel je, da ga je ekipa dobro sprejela in da uživa v igranju košarke: "Kemija je dobra in zato se mi ni bilo težko priključiti moštvu. Lepo je osvojiti tudi naziv MVP, vendar je najpomembneje, da smo osvojili pokal."

"Zmožen je voditi večje ekipe, kot je naša"

Za nagrado je prejel naziv MVP-finala. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Za nagrado je prejel naziv MVP-finala. Foto: Urban Urbanc/Sportida Njegov trener Jurica Golemac je bil vesel, da mu je v finalu uspela takšna partija. Tudi sam se zaveda, da ima slovenski reprezentant bistveno večji domet: "Z Rebo se je treba veliko pogovarjati. On je zmožen voditi veliko večje ekipe, kot je naša. Tudi reprezentanco, ko bodo šli stran izkušeni košarkarji. Skušal bom delati z njim, se pogovarjati in ga usmerjati tja, kjer je njegovo mesto. To je v vrhunski evropski košarki."

Primorska odskočna deska za ponoven odhod v tujino

Ekipa ga je dobro sprejela, s klubom pa bi rad osvojil še kakšno lovoriko. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Ekipa ga je dobro sprejela, s klubom pa bi rad osvojil še kakšno lovoriko. Foto: Urban Urbanc/Sportida Rebec pri 23 letih velja še za mladega košarkarja in ima še veliko let pred seboj. Razumljivo je tujina tista, ki ga vleče. V Slovenijo je prišel po svež zrak, da se spet odpravi onstran naših meja, kjer je tudi po mnenju Golemca njegovo mesto: "Zagotovo je Primorska odskočna deska. Najprej bi rad s Primorsko osvojil še kakšno lovoriko."

Zdaj je pred njim reprezentančni teden. Danes se je zbral skupaj s fanti, ki jih v petek v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 čaka težko gostovanje pri Črni gori, prihodnji teden pa bodo skušali zmagati še v Belorusiji.

"Morda bom šel malce lažje v reprezentanco po osvojeni lovoriki, v mislih pa že imam dve težki preizkušnji, ki ju bomo skušali dobiti," je še dejal Rebec.

Ne spreglejte