Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
13. 9. 2012,
12.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vlado Ilievski Union Olimpija Makedonija reprezentanca družina

Četrtek, 13. 9. 2012, 12.03

8 let

Ilievski: Želel sem se posloviti v Sloveniji

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav je po rodu makedonske krvi, je v Vlado Ilievski v Sloveniji zelo pri srcu ljubiteljem košarke. Trenutno je brez kluba. Za Sportal je povedal, zakaj se je umaknil od reprezentance in Rusije.

Kot strela z jasnega je v letošnjem poletju priletela novica, da Vlado Ilievski predčasno zapušča Lokomotiv Kuban. Ta novica je imela še dodano vrednost. Makedonski organizator igre s slovenskim potnim listom je namreč še dejal, da se poslavlja tudi od reprezentančnega dresa. Razlog je bil družinske narave.

"Še vedno je isti razlog. Enostavno smo se skupaj odločili, da je bolje, da smo skupaj. In to čim bližje. Starejši otrok je začel hoditi v šolo. Rusija je predaleč. Tam si od doma tudi po 14 dni v kosu, če imaš tri do štiri tekme zapored. Težko je bilo načrtovati obisk družine v Rusijo. Edini tehten razlog je družina, zakaj sem se odločil za prekinitev. Enako je za reprezentanco. Konec je. Želel sem nastopiti na evropskem prvenstvu v Sloveniji in se tu posloviti. Bilo bi lepo, ampak sem moral enostavno sprejeti odločitev v dobro družine. Za našo lepšo prihodnost," je razložil položaj Ilievski.

"Cenim Maljkovića in on mene"

V zadnjem obdobju je veliko vadil z Olimpijo, ko še ni imela kompletne ekipe in tako vzdrževal ritem treningov. A v načrtih za morebiten stalni prihod v Stožice, ki jih ima zelo pri srcu, ni. Olimpija ima namreč že povsem zasedena mesta na mestu organizatorja igre, po drugi strani pa zateguje pasove na vseh ravneh: "Olimpija je zelo mlada ekipa. Veliko potenciala vidim. A jim ne bo lahko. V evroligi ima praktično najtežjo skupino. Upam, da bodo dobili izkušnje in naredili čim boljši rezultat. Da si dvignejo svojo ceno in ime kluba, ki ga predstavljajo v Evropi."

V svojih vrstah si ga je želel imeti tudi slovenski selektor Božidar Maljković pri Cedeviti, vendar se je prestop izjalovil. "Malo sem zamudil. Nato so podpisali pogodbo z Američanom. Boža izjemno cenim in on tudi mene. Zelo lepo sva sodelovala v Rusiji. Naredil je velik vtis name in tudi jaz nanj," o zamujeni priložnosti za odhod v Zagreb pravi Ilievski.

A s tem ne zapira kroga za morebiten odhod v katerega od klubov v jadranskem tekmovanju. V prvi vrsti mu je pomembna bližina doma: "Veliko je držav, ki so v bližini in so zanimive. Ni izključena tudi selitev v katerega od klubov iz lige ABA. Trenutno nimam nobene konkretne ponudbe. Čakam na tisto, ki bo zadovoljila mene in družino. Prvič sem v tem položaju, ko nimam kluba. Košarke ne bom pozabil (smeh, op.p.). Pregledal bom tudi ponudbe iz Španije. Vendarle je bolj prijazna od Rusije. Bomo videli, kaj se bo odprlo," je zaključil Vlado.

Ne spreglejte