Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
6. 8. 2013,
12.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rado Trifunović Dušan Hauptman

Torek, 6. 8. 2013, 12.31

8 let

Hauptman: Všeč mi je, da se tepejo ...

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po petih pripravljalnih tekmah so se pokazali obrisi igre slovenske reprezentance, ki je navdušila tako slovenske navijače kakor tudi stroko. O igri sta spregovorila Hauptman in Trifunović.

Ukrajina, Makedonija, Latvija, Srbija in Turčija so bile prve tekmice naše izbrane vrste v sklopu priprav na evropsko prvenstvo. Izbranci Božidarja Maljkovića so bili prepričljivi in še ne poznajo poraza. Največ težav so imeli proti Latvijcem, ki so skušali v zadnji četrtini narediti preobrat. Slovenske košarkarje krasi borbena in fanatična igra v obrambi, kar poudarja tudi košarkarski trener Rado Trifunović, ki bo imel med evropskim prvenstvom funkcijo vodje prizorišča v Tivoliju, kjer bodo igrale reprezentance iz skupine A: "Vidi se, da dobro delajo. Fantje razmišljajo. Prisotna je velika želja. To izražajo z borbeno igro. Seveda so tudi pomanjkljivosti, a jih imajo prav vse reprezentance, ki se pripravljajo na evropsko prvenstvo. Ne bi bilo primerno, če bi govoril, kaj točno delajo narobe pri določenih taktičnih različicah, saj nisem na njihovih treningih in ne vem, kakšna je njihova dejanska želja pri izvedbi določene akcije. Sem pa zadovoljen s prikazanim in želim ekipi vse najboljše med pripravo in nato na prvenstvu."

Drugi sogovornik, ki se je dotaknil iger slovenske reprezentance, je sicer trenutno vpet v pisarniško delo, a ga srce še vedno vleče v košarkarske dvorane. Rad bi nadaljeval delo v trenerskih vodah. Govor je o Dušanu Hauptmanu, ki pravi, da bo za vselej ostal zvest košarki. Spremljal je tekme izbrancev Božidarja Maljkovića in je pozitivno presenečen: "Čeprav smo mesec dni pred prvenstvom, je vsaj po strokovni plati reprezentanca na pravi poti. V tem smislu, da razvija igro, ki bo morala biti na EP-ju do potankosti izdelana, da bi se lahko borili za medaljo. To je na primer moja želja. Košarkarji dobro funkcionirajo v obrambi. Že zdaj igrajo špartansko obrambo, v kateri se veliko teče, tepe, prebija, ne manjka požrtvovalnosti … To navijači radi vidijo, jaz še posebej. Reprezentanca goji hitro igro, ki bo njen zaščitni znak. In to bo ena od formul za zmage. Imamo igralce, ki so sposobni igrati na takšen način. To me je navdušilo na prvih petih tekmah, zato tudi ravno toliko zmag. Pošteno povedano, čeprav je še mesec dni do prvenstva, slovenska reprezentanca deluje dobro. Pozitivno je presenetila. Povsem normalno je, da so prisotne nekatere pomanjkljivosti v tem delu priprav. Enako je pri preostalih reprezentancah. Zbranost pri prostih metih bo pomembna. To se da popraviti. Se pa zavedam, da bo morda težava ob postavljeni obrambi 5 na 5. Če bo strelska forma pri naših pravšnja, potem ne bo nobenih težav. Ravno pri taki igri bomo pogrešali Erazma Lorbka, ki je sposoben odigrati 1 na 1. Pustimo zdaj to. Pomembno je, da je Slovenija na pravi poti, in naj razvija svojo vsebino še naprej. Samozavesti fantom ne manjka. So na pravi poti, da izpopolnijo svojo igro do maksimuma."

Ne spreglejte