Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
3. 11. 2011,
13.29

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Danny Green Union Olimpija

Četrtek, 3. 11. 2011, 13.29

4 leta

Green: Še se prilagajam (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Na tekmi tretjega kroga evrolige proti Prokomu je Danny Green upravičil vlogo nosilca igre Olimpije. S 23 točkami je prispeval levji delež k prvi evropski zmagi. "Ključ je bila obramba," pravi.

Danny Green je prišel v Olimpijo iz lige NBA, kjer je v pretekli sezoni igral za San Antonio Spurs. Njegov status v Ljubljani ni ravno po godu odgovornim v klubu, saj ima v pogodbi klavzulo, da lahko ob prekinitvi "lockouta" v ligi NBA odide nazaj onstran luže. Trenutno nič še ne kaže, da bi se v ZDA kaj dogovorili, po drugi strani pa je Američan dejal pred časom Filipovskemu, da bo ostal do konca sezone ne glede na to, ali bo nova sezone lige NBA ali ne. Za enkrat so lahko torej pri Olimpiji povsem mirni.

Da gre za kakovostnega košarkarja, smo se lahko prepričali v sredo v tretjem krogu evrolige proti Prokomu, ko je imel strelski večer, končal pa ga je pri triindvajsetih točkah – od tega je zadel pet trojk. "Zadel sem nekaj metov, ki jih nekaj tekem nisem mogel. Veliko sem jih dosegel v raketi, s polaganjem ali preko prostih metov. To zame ni normalno. Tokrat sem bil v ritmu. Naši organizatorji so naredili veliko dela. Našli so me. Prodirali so, mene pa našli povsem samega. Sreča, da sem imel dober strelski večer," je po tekmi povedal Green.

V spodnjem videu pa si med drugim poglejte, kaj pravi o prilagajanju na evropsko košarko.

Ne spreglejte