Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 1. 2014,
22.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Erazem Lorbek

Torek, 7. 1. 2014, 22.24

8 let

Erazem Lorbek: Reprezentanci sem na voljo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkar Barcelone se je odločno vrnil po operaciji kolena, ki ga je z igrišč oddaljila za pol leta. Spregovoril je o rehabilitaciji, reprezentanci in tudi o ambicijah.

Erazem Lorbek se je po obrabljenosti hrustanca v kolenu pred pol leta odločil za operacijo. Po toliko letih igranja je bilo to nujno. Do zdaj resne poškodbe ni imel, še vedno pa traja rehabilitacija kolena. Med drugim je priprave opravljal v Andori in doslej je vse šlo po načrtu.

Po operaciji kolena ste se po pol leta uspešno vrnili na igrišča. Kakšno je zdaj vaše počutje? Precej dobro. Sem v fazi izboljšanja. Še vedno vsak dan opravljam rehabilitacijo in imam veliko dodatnega fitnesa. Koleno se zdaj dobro odziva. Še vedno imam bolečine, ampak to je normalno. Ne vem pa, kdaj naj bi bilo povsem v redu.

Vendar vam, sodeč po statistiki, poškodba ni pustila kakšnih hujših posledic. Takoj ste namreč začeli igrati na višji ravni ... To je verjetno zato, ker sem že dalj časa v ekipi in poznam sistem dela. Seveda pa so težave iz minule sezone vplivale na tekme. Koleno me je že dalj časa mučilo in težje sem se gibal pod največjim naporom.

Najprej je bil vaš soigralec pri Barceloni Jaka Lakovič, zdaj pa je to Boštjan Nachbar. Igra zelo dobro in hitro se je znašel. Kako ste mu pomagali? Dal sem mu kak nasvet o mestu, da se počuti čim bolj domače. Precej lažje je, če imaš v istem moštvu rojaka, ki ga poznaš. Precej hitro se je privadil, verjetno tudi zato, ker mu ugaja ta način igre. Boštjan lahko igra na dveh igralnih položajih in zna odpreti igrišče z metom za tri točke.

Je pa zanimivo, da po navadi oba igrata na položaju krilnega centra ... Res je, skupaj tako na primer na tekmi še nisva igrala. Razen na treningih.

V Španiji za Unicajo med drugim igra tudi Zoran Dragić, ki po EuroBasketu igra izvrstno ... Naredil je neverjeten odskok, dobil je večjo vlogo, ki jo izpolnjuje. Unicaja je med TOP 16 in je neugoden tekmec.

Kakšne so vaše ambicije v karieri? Je liga NBA (pravice si trenutno lasti San Antonio Spurs) še izziv ali raje dajete prednost kakšnemu klubu iz Evrope? Seveda še imam ambicije za ligo NBA. Ves čas hodijo na tekme in me spremljajo. Vedo, kako igram. Trenutno sem povsem zadovoljen v evroligi, za NBA pa bomo videli. Sem pri Barceloni in ambicije teh klubov so osvojiti evroligo. Enkrat sem že bil prvak.

Klub, kot je Barcelona, ima spet najvišje ambicije, vendar je vaš večni tekmec Real Madrid trenutno korak pred konkurenco. Kaj vam še manjka do tega in kdo so po vašem mnenju vaši največji tekmeci? Manjka nam še veliko dela. Real Madrid igra zelo dobro, imamo pa možnosti za igranje z njimi. Olympiacos je zelo dobro začel, omenimo še CSKA, Panathinaikos in pa Fenerbahče.

Zaradi operacije ste izpustili EuroBasket, kaj si mislite o dosežku naše reprezentance? Mislim, da je peto mesto super dosežek. Vsi so dali vse od sebe, potrebne je nekaj sreče pri tem, s kom igraš v četrtfinalu. Pogrešal pa sem tisti občutek igranja za reprezentanco. Drugače je namreč igrati pred domačimi navijači. Neverjetno doživetje.

Vaše igranje za reprezentanco je bilo nekaj časa vprašljivo. Se boste na naslednji akciji odzvali povabilu v reprezentanco? O svetovnem prvenstvu še nisem razmišljal. Trenutno sem z mislimi pri tem, kako najbolje sanirati koleno. Če bom pripravljen, potem bom tudi igral. Tista nesoglasja pa so pozabljena.

Kmalu bo znano ime novega selektorja. Imate kakšnega favorita? Temu sploh ne sledim. O tem odločajo ljudje na Košarkarski zvezi Slovenije in to ni mnenje igralca. Smo pa z Juretom Zdovcem dobro delali.

Ne spreglejte