Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
1. 5. 2012,
8.46

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ervin Dragšič Zlatorog

Torek, 1. 5. 2012, 8.46

4 leta, 2 meseca

Dragšič se ne bi branil finala in nove pogodbe

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ervin Dragšič se kot tretji trener Zlatoroga v iztekajoči se sezoni dobro zaveda svojega poslanstva, a vseeno ne izključuje možnosti nadaljnjega sodelovanja.

Alešu Pipanu, ki je še pred letom poveljeval mladi četi Zlatoroga in jo tudi vrnil na jadransko sceno, so v zadnjih mesecih sledili že kar trije trenerji. Po Radu Trifunoviču, ki se je poslovil še med ligo ABA, je v Treh lilijah odmeval prodorni glas Ivana Sunare, ob koncu sezone pa je taktirko prejel še najbolj neizkušen med navedenimi – Ervin Dragšič. Slednji se je znašel v dvojnem položaju. Po eni strani po sezoni ponesrečenega kadrovanja v nobenem primeru ne bi bil naslov za kritike, po drugi pa se je znašel v neugodnem položaju, saj je v roke prevzel v dobršni meri odpisano in na trenutke apatično moštvo, za katerega je že lep čas jasno, da se poslavlja od lige ABA. Prav zaradi tega je nekdanji košarkar in brat upokojenega smučarskega reprezentanta Mitje Dragšiča še toliko bolj vesel skalpa Olimpije ter uspešno opravljenega popravnega izpita v ligi za prvaka, ki je Laščanom prinesel polfinalno vstopnico. ''Jasno mi je bilo, da za revolucijo nimam časa in resursov. Zato je bilo moje delo usmerjeno k miselnemu preskoku igralcev. Ekipa je bila fizično odlično pripravljena, a pred visoko psihološko pregrado. Z vnosom sproščenosti sem igralce vnovič uspel predramiti. Začeli so verjeti. Kot naročena je nato prišla zmaga nad Olimpijo. Žal tega podviga nato nismo nadgradili tudi v obračunu z Elektro, na srečo pa se nam je nato ponudila priložnost proti Heliosu. Najboljšo tekmo smo odigrali tedaj, ko je bilo to najbolj potrebno,'' zadovoljno ugotavlja Dragšič, ki se bo v polfinalu soočil z novomeško Krko.

''Ko igraš proti branilcu naslova, je jasno, komu pripada vloga favorita. Krke se seveda ne bojimo, gojimo pa spoštovanje. A slednje ne izključuje iskanja priložnosti za presenečenje. Če se bo le ponudila priložnost, jo bomo prijeli z obema rokama. Zavedamo se novomeške moči, a polfinala ne bomo le igrali. Hrabro in čvrsto, nato pa … Povsem brez možnosti prav gotovo nismo,'' meni trener ''pivovarjev'', ki ima s klubom pogodbo sklenjeno do konca maja. Zaveda se tudi, v kakšnih okoliščinah mu je bila zaupana trenerska taktirka, kar pa ne zavira njegove želje po nadaljnjem sodelovanju z Zlatorogom. Čeprav bo slednji s selitvijo v zgolj državne okvire storil korak nazaj, kar se bo prav gotovo občutno poznalo tudi na proračunski in posledično igralski ravni, pa bi svoj podpis na pogodbo pristavil že danes. ''Lagal bi, če bi dejal, da me ne mika voditi ekipe Zlatoroga. Vendarle gre za klub, ki ima v našem košarkarskem prostoru svojo težo. Je član te velike četverice, zato bi se, če se malo pošalim, peš podal v Tri lilije. Ni pa vse v mojih rokah. O tem odločajo drugi. Doslej se s klubskim vodstvom o novi pogodbi nisem pogovarjal,'' še dodaja Dragšič.

Polfinalni štart že v nedeljo

Pri Košarkarski zvezi Slovenije so medtem popravili termine uvodnih tekem polfinala državnega prvenstva in naznanili, da bo se bosta Krka in Zlatorog v obračunu branilcev naslova in nekdanjih poklanih prvakov prvič pomerila že v nedeljo. Helios bo pri Unionu Olimpiji, kot je bilo že sprva predvideno, gostoval v torek. Tedaj bo na sporedu tudi že drugo in morebiti zadnje dejanje dolenjsko-štajerskega obračuna. Druga tekma med Ljubljančani in Domžalčani je predvidena za četrtek, 10. 5, obe morebitni tretji tekmi pa sta v koledarju zapisani pod datumom 12. maj.

Ne spreglejte