Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
10. 8. 2014,
12.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zoran Dragić Jure Zdovc

Nedelja, 10. 8. 2014, 12.33

8 let

Dojeli, kaj želi Jure Zdovc

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zoran Dragić še zdaleč ni (več) mladenič v bratovi senci. V dozdajšnjem delu priprav je napovedal, da bo na svetovnem prvenstvu v Španiji eden od ključnih slovenskih adutov.

Vrnitev Erazma Lorbka in Gorana Dragića, ki sta v dozdajšnjem delu priprav na svetovno prvenstvo v Španiji vadila po prilagojenem programu, bo prav gotovo premešala reprezentančne karte, spremenila razporeditev pooblastil in vlog ter verjetno postregla tudi z nekoliko drugačno igro. "Gogi" bo bržčas narekoval še hitrejšo igro, si večkrat vzel tudi pravico do meta ali prodora, bolj zgoščen pa bo tudi "promet" žog z zunanjih položajev pod koš, kamor se vrača Lorbek.

Proces vključevanja pomembnih adutov selektorja Jureta Zdovca pa vendarle ne bo povsem zabrisal do zdaj videnih reprezentančnih obrisov. Tako gre pričakovati, da bo vitalno vlogo še naprej igral tudi Zoran Dragić, ki je bil na uvodnih pripravljalnih tekmah najbolj učinkovit. "Z Goranovim in Erazmovim prihodom bomo v naši igri dobili nekaj dodatnega prostora in širšo paleto napadalnih možnosti. Vemo, da sta imela nekaj zdravstvenih težav, zato je prav, da sta dobila nekaj dodatnega časa. Najmočnejše člene je treba varovati. Obenem pa verjamem, da se bosta hitro ujela z ekipo. Že do zdaj smo igrali dobro, zdaj bomo še boljši. Prepričan sem o tem, da se nam bo dokončno odprlo," razmišlja mlajši Dragić.

Zdravstvene težave že pozabljene

Ker je imel v pretekli sezoni tudi sam nekaj zdravstvenih težav (ob koncu maja je prestal operacijo kile), je še toliko bolj vesel učinkovitih iger in predvsem spoznanja, da je nared za največje napore. "Na prvih dveh pripravljalnih tekmah sem sicer še imel nekaj težav, a predvsem z lovljenjem pravega ritma, saj se je igralski post poznal. Nato sem ujel ritem. Zdaj povsem sproščeno igram in dajem vse, kar je v moji moči. Rezultati so že vidni, čeprav igre še niso na želeni ravni. Lahko pokažem še več. Do odhoda na svetovno prvenstvo je še dovolj časa, zato verjamem, da bo do takrat maksimalno pripravljen," pravi 25-letni branilec, ki se od petka naprej znoji na treningih v Kranjski Gori.

Prav ta sklop priprav označuje za enega od ključnih. Deloma zaradi že omenjenih okrepitev, predvsem pa zaradi tega, ker gre za zadnji nekoliko daljši niz treningov brez pripravljalnih tekem. "V prvih tednih skupnega druženja smo vsi po vrsti dojeli, kaj želi selektor Jure Zdovc. Vemo, kakšno obrambo zahteva, obenem pa smo razumeli tudi njegove napadalne zamisli. Zdaj bo treba izpiliti detajle ter nato to pokazati tudi na tekmah," poudarja "Zoki".

Brez želje ne gre

"Veseli me, da na pripravljalnih tekmah igramo proti nasprotnikom, ki gojijo različne sloge iger. Zanimivo je bilo igrati tudi proti mladim Rusom, pri katerih žoga zelo hitro kroži. S tem smo imeli kar nekaj težav. Predvsem pa sta nas poraza proti Rusom naučila, da brez prave želje v igri ni uspeha. Priznajmo, pristop ni bil pravi. Tega si ne smemo dovoliti," je prepričan branilec Unicaje iz Malage, pri kateri je imel v pretekli evroligaški sezoni vidno vlogo. Tudi zaradi tega je na reprezentančni zbor prišel vidno sproščen in samozavesten.

"Da, vesel sem vloge nosilca. Vedno sem stremel k tej vlogi v reprezentanci in klubu ter zanjo garal. Pri tem sem se vseskozi zavedal, kako pomembna je samozavest. Ta je v košarki ključna. Zato sem jo načrtno krepil," poudarja nekdanji član Ilirije, Slovana in novomeške Krke, pred katerim je do začetka svetovnega prvenstva še sedem pripravljalnih tekem.

Ne spreglejte