Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
26. 9. 2012,
8.38

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Jay Z Brooklyn Nets

Natisni članek

Sreda, 26. 9. 2012, 8.38

8 let, 3 mesece

Brooklyn Nets: dvorana odprta, prstan čez tri leta

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nets so dobili novo dvorano, Barclays Center. Zdi se, da imajo za novo sezono NBA dobro moštvo. Naslednji cilj: prstan! Čas za osvojitev: tri sezone, pove ruski lastnik Mihajil Prohorov.

Z začetka tega tisočletja imajo dva konferenčna naslova, nato pa je začela njihova rezultatska krivulja padati. Dno so dosegli leta 2010, ko so dobili le 12 od 82 tekem rednega dela lige NBA. New Jersey Nets. Nato se je zgodil ruski milijonar Mihajil Prohorov. Postal je večinski lastnik kluba in pripravil petletni načrt: oblikovanje vrhunske ekipe, selitev v New York in osvojitev šampionskega prstana. Prva dva koraka je s pomočjo solastnika Jay-Z-ja izpolnil - poleti so se preselili v novo dvorano v Brooklynu, podpisali dolgoročno pogodbo z Deronom Williamsom, v klub pripeljali Joeja Johnsona, Brook Lopez pa je zacelil poškodbo. Za tretji korak ima Prohorov še tri sezone in od tega cilja ne odstopa.

"Vsaka ekipa ima veliki načrt. Mi gremo počasi, korak za korakom. Lahko je narediti močno ekipo, težko pa je narediti šampionsko ekipo. Smo na pravi poti. Naslov prvaka pričakujem čez tri leta," je na otvoritvi milijarde ameriške dolarjev vredne dvorane Barclays Center dejal Prohorov, ki bi rad ustvaril malo dinastijo. Letos si namerava ogledali 25-odstotkov vseh tekem, plus srečanja končnice. Prepričan je, da je ta v novi sezoni dosegljiva. Čeprav so Nets v zadnjih treh sezonah zmagali le 58 tekem (172 porazov) in so brez končnice že od sezone 2006/2007, pa tudi športni direktor Billy King verjame, da je Rusov načrt izvedljiv. "Rekel je pet let, ostala so nam še tri. Zame je to dober cilj. Bolje, da je rekel to, kot da bi rekel: 'Upam, da enkrat osvojimo prvenstvo'. To je naš cilj in izziva se veselimo."

Ne spreglejte