Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 10. 2012,
7.04

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jure Balažič Miha Zupan Gašper Vidmar

Ponedeljek, 15. 10. 2012, 7.04

3 leta, 3 mesece

Brezec zelo učinkovit, zmagal tudi Vujačić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Primož Brezec je bil prvo ime svojega moštva, ki je doseglo visoko zmago. Uspešen je bil tudi Saša Vujačić. Nachbar nadaljuje z odličnimi igrami v dresu Broseja Basketsa.

V ponedeljkovem obračunu v baltski ligi je bil Brezec z 20 točkami in 6 skoki prvo ime srečanja ob visoki zmagi Nižniga iz Novgoroda nad Minskom s 93:67. Učinkovit je bil tudi Vujačić, ki je ob zmagi Anadolu Efesa proti Banvitu s 79:69 prispeval 15 točk.

V prvem krogu turškega prvenstva sta se srečala Bešiktas Gašperja Vidmarja in Turk Telekom Mihe Zupana. V napeti končnici je bil uspešnejši Bešiktas, ki je slavil s točko razlike. Vidmar, ki je začel v prvi peterki, je dosegel 12 točk, za poražence jih je Zupan dodal 6. Jure Balažič (Erdemir) je izgubil proti izredno močnemu Fenerbahčeju, v 24 minutah pa je dosegel 14 točk.

Prvič je v nemškem prvenstvu sklonjenih glav igrišče zapuščal Boštjan Nachbar. Kljub temu je prikazal še eno bleščečo predstavo. Tekmo je končal pri 27 točkah (met iz igre 12/8, prosti met 7/7), ob tem pa še devetkrat uspešno skočil.

V španskem prvenstvu sta Mirza Begić in Erazem Lorbek brez težav zmagala. Begiću se pri stotici Reala nio uspel vpisati na listo strelcev, Lorbek pa je za zmago Barcelone nad Murcio dosegel 7 točk. Najboljšo predstavo v letošnji sezoni je prikazal Zoran Dragić, ki je dosegel deset točk ob zmagi Unicaje. Uroš Slokar ob porazu njegove Gran Canarie proti Caji Laboral zaradi poškodbe gležnja ni igral. Na parket naj bi se vrnil čez tri tedne.

V drugoligaški španski konkurenci je še drugo tekmo izgubil Lobe Huesco, kjer igra Matej Krušič. 25-letnik je dosegel točko, z 20 pa se je izkazal nekdanji član Olimpije in Heliosa, Sandi Čebular.

Prvič se je zmage v letošnji sezoni veselil tudi Goran Jurak, ki je ob visoki zmagi nad Juvecaserto dosegel osem točk.

V Belgiji jeDragiša Drobnjak s klopi opazoval poraz svojega Oostendeja proti Liegu Basketu. To je bil prvi poraz Oostendeja v tej sezoni.

Ne spreglejte