Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
16. 10. 2013,
9.54

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija Varese Aleš Pipan Nebojša Joksimović

Sreda, 16. 10. 2013, 9.54

2 leti, 7 mesecev

Brez neumnih napak

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po slabšem začetku sezone odpirajo košarkarji Olimpije danes nova vrata. Sicer ne evroligaška, ampak tista v eurocupu. Ali bodo prišli borbeni ali preplašeni skozi njih, bomo videli danes zvečer.

Varese zagotovo ni najboljši tekmec po meri za v zadnjem obdobju neučinkovito Olimpijo, ki se ji pozna, da ne more računati na usluge prvega organizatorja igre Cedrica Jacksona. Kdaj točno se bo Američan vrnil na parket, ni znano. Sicer že trenira, vendar je poškodba nekoliko zapletena, poudarjajo v klubu.

Trener Aleš Pipan pa pred današnjim nastopom v eurocupu z Varesejem izpostavlja nevarnost centrske linije, ki jo imajo Italijani: "Gre za izkušeno ekipo, ki je dobro začela italijansko prvenstvo. Pod košem je izjemno nevaren Hassell. Omića in Stephesona čaka trda borba pod košem. Na položaju krila je izkušeni Nigerijec Ere, ki že dolgo igra na vrhunski ravni. Odigrati moramo kolektivno v obrambi, močno v skoku in predvsem odločno v napadu. Želim si, da ne bi delali neumnih napak."

Zmaji imajo v svojih vrstah tudi slovenskega reprezentanta Nebojšo Joksimovića, ki ni pričakoval, da bo ekipa v jadranskem tekmovanju tako klavrno začela sezono. Zaveda se, da trije porazi bolijo in upa, da bodo na današnji tekmi proti Vareseju obrnili rezultatsko krivuljo, sicer se Ljubljančanom ne piše najbolje, saj je pred njimi težek razpored – že v nedeljo gostuje v Stožicah evroligaška Crvena zvezda z Jako Blažičem, nato pa bodo v naslednjih petih tekmah kar štirikrat gostovali. "Poraze moramo pozabiti in naslednje tekme odigrati bolje. Igrati moramo ekipno, saj le tako lahko zmagamo. Varese smo dobro preučili. Italijani so dobri posamezniki. Od lanske sezone je ostalo več kot pol ekipe, ki je bila po rednem delu italijanskega prvenstva prva na lestvici. Gre za spoštovanja vredno ekipo, a dali bomo vse od sebe, da prvo domačo tekmo v eurocupu dobimo," je pred večernim dvobojem, ki se bo začel ob 20.30, optimističen "Joksa".

Ne spreglejte