Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 4. 2015,
13.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

DOS

Torek, 14. 4. 2015, 13.49

8 let

Vse je pripravljeno za 9. DOS Extreme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tudi leta 2015 bo mednarodna, ultramaratonska krožna dirka okoli Slovenije (DOS Extreme 2015) eden večjih kolesarskih dogodkov v Sloveniji.

Potekala bo od 7. do 10. maja 2015 s štartom in ciljem v Postojni. Kolesarji bodo morali prevoziti 1.235 kilometrov.

Za deveto dirko okoli Slovenije je prijavljeno 74 kolesarjev in kolesark, ki se bodo pomerili v petih kategorijah. Največ zanimanja je seveda za dirko posameznikov, kjer bo na štartu 30 kolesarjev, nastopili pa bodo tudi v kategoriji nad 50 let, ženske dvojice, moške dvojice, ležeče kolo in v četvorkah.

"Na Dosu ni poražencev. Zmagovalci so vsi, ki pridejo do cilja, sicer pa je kar nekaj kandidatov za končno zmago. Iz tujine sta to Avstrijec Eddy Fucs in Slovak Marek Harčarik, od slovenskih kolesarjev pa Erik Rosenstein, Matej Markovič in Sandi Bayer," je o favoritih v kategoriji posameznikov dejal Andrej Berginc, direktor dirke.

V središču zanimanja letošnje dirke bodo zagotovo tudi Marko Baloh, ki bo tokrat z Američanom Kerryjem M. Ryanom vozil v dvojicah, ter logaška kolesarja Uroš Šemrov in Boris Meze, ki bosta nastopila na lesenem kolesu, ki ga je izdelal Gašper Cafuta.

"Tudi to bo nekaj posebnega in morda bo Slovenija prva, ki bo začela proizvajati lesena kolesa," meni Berginc, ki napoveduje podobno traso dirke, kot je bila lani, ko je obkrožila Slovenijo.

"Tudi število prijavljenih kolesarjev in kolesark je podobno kot lani. Veseli nas, da se na DOS vračajo stari mački iz tujine in seveda tudi Slovenije. Dober glas o dirki širijo predvsem udeleženci in njihovi spremljevalci, saj so nad videnim izjemno navdušeni. Kot prireditelji dirke si predvsem želimo lepega vremena in čim več prevoženih kilometrov. Jutri začnemo ogled celotne trase, ki bo v 99 odstotkih enaka, kot je bila lani," je še poudaril Berginc.

Prireditelj dirke ŠD Notranjc bo imel tudi dodatno ponudbo za vse nastopajoče, njihove spremljevalce in obiskovalce. V Postojni, kjer bo štart prvega tekmovalca 7. maja ob 19. uri, bodo priredili tudi kolesarjenje za osnovnošolske otroke, tekmovanje v šahu, nordijsko hojo, zabavne igre v košarki in ulično košarko ter podelili priznanja na 3. Extempore z naslovom Podobe Postojne.

Ne spreglejte