Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 10. 2013,
17.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marko Kump

Torek, 8. 10. 2013, 17.57

8 let

Van Rensburg zmagovalec dirke Binche‒Chimay‒Binche

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovalec 26. enodnevne kolesarske dirke Binche-Chimay-Binche (1.1) je 24-letni Reinardt Janse Van Rensburg. Na dirki sta nastopila tudi Slovenca Robert Vrečer in Marko Kump.

Na 188 kilometrov dolgi dirki, ki je v zadnjih letih posvečena spominu na Belgijca Francka Vandenbrouckeja, so nastopili kolesarji dvajsetih ekip, od katerih jih ima devet licenco World Tour. Na štartu tekme, ta je glede na profil namenjena šprinterjem, sta bila tudi Slovenca Marko Kump (Saxo-Tinkoff) in Robert Vrečer (Euskaltel-Euskadi). Zadnji je odstopil, saj je čutil še močne bolečine v komolcu, ki si ga je poškodoval preteklo nedeljo. "Sicer sem štartal dirko, a že na prvih kockah spoznal, da danes ne bo nič. Zaradi hudih bolečin na kockah in slabi cesti niti krmila nisem mogel držati. Vsekakor sem pa letos spoznal, da na dirkah v teh krajih jaz nimam kaj iskati," je za Sportal povedal Robert Vrečer, ki danes praznuje 33. rojstni dan. Večji del dirke je bila na begu skupina petih kolesarjev. Bertjan Lindeman (Vacansoleil-DCM), Maksim Belkov (Katjuša), Nico Sijmens (Cofidis), Thomas Degand (Accent.jobs-Wanty) in Tom Dernies (Wallonie Bruxelles) niso imeli nikakršnih možnosti, da bi v cilj prikolesarili pred glavnino. Ta jih je ulovila 40 kilometrov do cilja. Sledilo je še nekaj poskusov pobega. Le dva kilometra do cilja je pobegnil Greg Van Avermaet, prehitela sta ga le še Bjorn Leukemans in Reinard Janse Van Rensburg. Drugi je slavil prvo letošnjo zmago.

Slovenec Marko Kump je dirko končal, a ni smel dirkati na svoj rezultat. "Ob koncu dirke sem na čelu narekoval tempo, saj smo lovili ubežnike. Vsekakor mi je današnji cilj ustrezal in tudi noge so bile dobre, a sem moral že pred tem porabiti vso energijo. Vsekakor upam, da bom priložnost dobil v nedeljo na dirki Pariz‒Tours," je za Sportal povedal Marko Kump. Pred tem ga v četrtek, tako kot Vrečerja, čaka še nastop na dirki Pariz‒Bourges (1.1). Za oba kolesarja bo nedeljska dirka zadnja kategorizirana dirka letos.

Ne spreglejte