Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 1. 2012,
13.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Giro

Ponedeljek, 2. 1. 2012, 13.32

8 let

Štirinajst ekip zadostilo kriterijem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Organizatorji 95. kolesarske dirke po Italiji so objavili seznam 14-ih ekip s Profesionalno kontinentalno licenco, ki so zadostile njihovim pogojem za nastop na kateri izmed njihovih dirk.

Poleg osemnajstih ekip s Pro Team licenco bodo organizatorji na dirko po Italiji povabili še štiri ekipe s Profesionalno kontinentalno licenco. ''Dosedanja tradicija je bila, da smo odlašali z določitvijo ekip, ki jih bomo povabili na dirko. Na prvih dirkah v sezoni smo želeli videti, kako dobre so ekipe preden smo jih povabili. Tokrat bomo ekipe določili prej saj želimo, da se bodo ekipe lahko ustrezno pripravile na sezono. Tako tiste, ki bodo dobile možnost nastopa na dirki kot tudi tiste, ki žal ne bodo prišle v naš izbor,'' je prejšnji teden dejal Acquarone.

Mednarodna kolesarska zveza je za sezono 2012 dvaindvajsetim ekipam podelila Profesionalno kontinentalno licenco. Od teh dvaindvajsetih ekip osem ekip ni zadostilo zahtevam, ki so jih postavili organizatorji dirke po Italiji, dirke od Tirenskega do Jadranskega morja in dirke po Lombardiji, za morebitno njihovo povabilo na katero izmed teh dirk. Na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja bosta poleg osemnajstih dirk s Pro Team licenco nastopili še dve ekipi s Profesionalno kontinentalno licenco. Za nastop na enodnevnih dirkah Milano-San Remo in dirko po Lombardiji bo vabilo prejelo sedem ekip. Za nastop na dirki Strade Bianche pa vseh 14 ekip, saj dirka ni v Svetovnem koledarju in morajo organizatorji določiti katere ekipe bodo nastopile na dirki.

Brez možnosti za nastop na teh dirkah so tako že ostale ekipe Accent Jobs-Willems Veranda's, Topsport Vlaanderen-Mercator (obe Bel), Spidertech Powered by C10 (Kan), Unitedhealthcare (ZDA), Andalucia, Caja Rural (obe Špa), Bretagne-Schuller in Cofidis (obe Fra). Dokončen seznam vseh ekip, ki bodo letos nastopale na dirkah, ki jih organizira RCS Sport, bo tako znan že prihodnji teden.

Ne spreglejte