Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 9. 2021,
11.50

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,72

1

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Jan Tratnik Tadej Pogačar Tadej Pogačar SP v cestnem kolesarstvu 2021

Ponedeljek, 13. 9. 2021, 11.50

2 leti, 7 mesecev

slovenska ekipa za sp v kolesarstvu

Primož Roglič bo dirkal na svetovnem prvenstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,72

1

Pogačar | V boj za mavrično majico svetovnega prvaka v vožnji na čas se bosta podala Tadej Pogačar in Jan Tratnik, ne pa tudi Primož Roglič, ki je olimpijski prvak v tej disciplini.  | Foto Guliverimage

V boj za mavrično majico svetovnega prvaka v vožnji na čas se bosta podala Tadej Pogačar in Jan Tratnik, ne pa tudi Primož Roglič, ki je olimpijski prvak v tej disciplini.

Foto: Guliverimage

V nedeljo, 19. septembra, se bo s kronometrom za člane v Flandriji v Belgiji začelo svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu. V uvodni disciplini prvenstva bosta nastopila Tadej Pogačar in Jan Tratnik, ne pa tudi Primož Roglič, olimpijski prvak v vožnji na čas. Je pa popoldan postalo jasno, da bo Zasavec dirkal na cestni dirki, ki bo teden dni pozneje.

Odločitev o slovenski zasedbi v kronometru je včeraj po cestni dirki za evropsko prvenstvo v Trentu sporočil Marko Polanc, ki po sestopu Andreja Hauptmana s selektorskega položaja z Gorazdom Štangljem in Andrejem Cimpričem začasno vodi slovensko člansko reprezentanco.

Primož Roglič, ki je na olimpijskih igrah v Tokiu postal olimpijski prvak v vožnji na čas, na svetovnem prvenstvu ne bo nastopil v tej disciplini, bo pa tekmoval na cestni dirki.  | Foto: Anže Malovrh/STA Primož Roglič, ki je na olimpijskih igrah v Tokiu postal olimpijski prvak v vožnji na čas, na svetovnem prvenstvu ne bo nastopil v tej disciplini, bo pa tekmoval na cestni dirki. Foto: Anže Malovrh/STA

Roglič vendarle na cestni dirki

Novica je številne presenetila, saj je Primož Roglič aktualni olimpijski prvak v tej disciplini in bi bil tudi na svetovnem prvenstvu najbrž med vidnejšimi kandidati za visoka mesta, je pa dejstvo, da je tritedenska Dirka po Španiji, kjer je zmagal že tretjič zapored, zagotovo terjala svoj davek na področju energetske izpraznjenosti.

Je pa danes postalo jasno, da bo Zasavec nastopil na cestni dirki (26. 9.), kjer ima Slovenija pravico do nastopa osmih kolesarjev. Kot so sporočili s Kolesarske zveze Slovenije, bodo ob njem na cestni dirki nastopili tudi Matej Mohorič, Domen Novak, Luka Mezgec, Jan Polanc in David Per, rezerva pa je Žiga Jerman.

Bujakova na dveh preizkušnjah

Eugenio Bujak čakata dve preizkušnji. | Foto: Vid Ponikvar Eugenio Bujak čakata dve preizkušnji. Foto: Vid Ponikvar Pri dekletih bo v vožnji na čas in cestni dirki tekmovala Euegnia Bujak, na cestni dirki pa bodo tekmovale Urška Žigart, Urška Bravec in Špela Kern.

V Belgiji bodo tekmovali tudi mladinci in člani do 23 let. Med njimi bosta v vožnji na čas tekmovala Nik Čemžar in Anže Skok, na cestni preizkušnji pa Matevž Govekar. Med mladinci bo v obeh disciplinah dirkal Jaka Špoljar, na cestni dirki pa še Fabijan Kralj, Vid Jeromel in Aljaž Turk.

Pri mladinkah pa bosta Nika Bobnar in Pija Galof tekmovali tako v cestni dirki kot vožnji na čas, samo na cesti pa Nuša Moroz.

trasa kronometer SP 2021 | Foto:

Kronometer tudi brez olimpijskega podprvaka

Na 43,3-kilometrskem ravninskem kronometru od kraja Knokke-Heist do Brugesa ne bo niti Toma Dumoulina, olimpijskega podprvaka v kronometru, ki si je v nesreči (vanj je med treningom trčilo vozilo) zlomil zapestje in je potreboval operativni poseg. Sezona je zanj že končana.

Brez Rogliča in Dumoulina na štartu se bodo v boj za mavrično majico svetovnega prvaka med drugim podali aktualni svetovni prvak Italijan Filippo Ganna, Belgijca Wout Van Aert in Remco Evenepoel, aktualni evropski prvak, Švicar Stefan Küng, in nekdanji svetovni prvak, Avstralec Rohan Dennis.

Preberite še:

Sonny Colbrelli
Sportal Veliko zmagoslavje Colbrellija na domačem dvorišču, Pogačar blizu vrha
Tadej Pogačar
Sportal Pogačarju vse padlo dol, naučil se je nekaj novega
Tadej Pogačar
Sportal Švicar razžalostil Italijane, Pogačar daleč od medalje

 

 

Ne spreglejte