Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 7. 2011,
17.35

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

VN Kranja

Sobota, 2. 7. 2011, 17.35

2 leti, 8 mesecev

Ponzi zmagovalec dirke za Veliko nagrado Kranja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Štiriindvajsetletni Simone Ponzi je zmagovalec 44. enodnevne kolesarske dirke za Veliko nagrado Kranja (1.1). Na 2. in 3. mesto sta se uvrstila domačin Luka Mezgec in Blaž Furdi.

Na dirki, ki šteje tudi za Memorial Filipa Majcna, bi morali nastopiti kolesarji osemnajstih ekip med katerimi je bila najbolj prestižna italijanska ekipa Liquigas-Cannondale. Zadnji hip je nastop zaradi finančnih težav odpovedala italijanska ekipa Farnese Vini-Neri Sottoli za katero nastopa aktualni italijanski prvak Giovanni Visconti. Kolesarji so morali v ne preveč toplem vremenu prekolesariti 177 kilometrov. Že na sedemindvajsetem kilometru je glavnini uspelo pobegniti pet kolesarjev.

Nik Burjek (Sava), Primož Šegina (Adria Mobil), Andrej Rajšp (Radenska), Henry Frusto (D'Angelo & Antenucci) in Pavel Kočetkov (Itera-Katjuša) je bila peterica ubežnikov, kateri glavnina ni dovolila več kot dobrih pet minut prednosti. Ves čas so tempo na čelu glavnine narekovali kolesarji ekipe Liquigas-Cannondale. Petindvajset kilometrov do cilja so bili ubežniki ujeti. Sledilo je nekaj poskusov pobega in nekaj padcev. Po pričakovanjih je o zmagovalcu dirke odločal zadnji vzpon na Jelenov klanec. Z njim je najhitreje opravil Ponzi, ki je slavil zmago in s tem prekinil dolgoletni slovenski zmagovalni niz na tej dirki. Tretjeuvrščeni z letošnjega italijanskega prvenstva je premagal Luko Mezgeca (Sava) in Blaža Furdija (Adria mobil). Na nehvaležnem 4. mestu je dirko končal Jure Kocjan (Reprezentanca Slovenije).

Luka Mezgec, ki je bil z 2. mestom najvišje uvrščeni Slovenec na današnji dirki, je v cilju za Sportal povedal: "Vesel sem današnjega 2. mesta, ki mi pomeni več kot spomladanska etapna zmaga na dirki Istrsko poletje. Dejstvo je da je bil Ponzi danes premočan tekmec in ga ne bi mogel premagati. Imel je boljši položaj pred pričetkom sprinta, a tudi sam nisem imel slabega. Zahvala gre tudi moštvenim kolegom in vsem gledalcem, ki so nas bodrili ob trasi. Vedel sem, da sem hiter kolesar, a vseeno nisem pričakoval, da bom tako dobro opravil s sprintom."

Družbo Ponziju in Mezgecu je na odru za zmagovalce delal tudi Blaž Furdi. "Ne morem biti povsem zadovoljen s 3. mestom. Želel sem si zmage, a sem že nekajkrat med dirko napadel in tako trošil moči. Več kot to kar sem dosegel v tistem trenutku nisem bil sposoben. Takšni cilji mi ustrezajo in vsak takšen dosežek je potrditev, da dobro delam. Sem konstanten skozi celotno sezono in dirkanje zadnjih štirinajst dni mi vliva dodatne motivacije za jesenske dirke v Italiji," je po dirki za Sportal povedal Furdi.

Na nehvaležno četrto mesto se je uvrstil Jure Kocjan. Član ekipe Team Type 1 je tokrat branil barve slovenske reprezentance. "Že pred dirko sem vedel, da ne bom mogel zmagati. Po premoru treniram šele deset dni in vsekakor sem med dirko naredil vse, da bi prihranil čim več moči za zaključek dirke. Zmaga je bila danes nedosegljiva. Mogoče bi z nekoliko boljšim položajem pred sprintom lahko prišel na 3. ali celo 2. mesto. Vseeno sem zadovoljen saj je 4. mesto povsem realen dosežek za trenutno pripravljenost," je dejal Kocjan, ki se mu zmaga v Kranju izmika že dolgo časa.

Ne spreglejte