Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 3. 2013,
19.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aldo Ino Ilešič Blaž Jarc

Ponedeljek, 25. 3. 2013, 19.20

8 let

Pet Slovencev na dirki Trije dnevi De Panna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S 1. etapo se bo v torek pričela 37. kolesarska dirka Trije dnevi De Panna (2.HC). Na dirki ekstra kategorije bo nastopilo pet Slovencev.

Aldo Ino Ilešič (UnitedHealthcare), Luka Mezgec (Argos-Shimano), Kristijan Koren (Cannondale), Gregor Gazvoda (Champion System) in Blaž Jarc (NetApp-Endura) so kolesarji, ki bodo tokrat na dirki zastopali slovenske barve. Na dirki, ki jo je že leta 2008 Simon Špilak končal na 5. mestu v skupnem seštevku, bo nastopil tudi Peter Sagan, ki je v izjemni formi. A ne gre pričakovati, da bo Slovak po napornem prejšnjem tednu razmetaval močjo, saj je jasno napovedal, da želi zmagati dirko po Flandriji, ki bo na sporedu v nedeljo. Na dirki bodo nastopili kolesarji triindvajsetih ekip od katerih jih ima deset Pro Team licenco. Odločilna bo že prva etapa, ki je namenjena specialistom za enodnevne spomladanske klasike. Na sporedu bo trinajst vzponov. Druga in tretja (dopoldanska) etapa sta namenjeni šprinterjem, medtem ko bo v četrtek popoldne na sporedu še posamičen kronometer. Slednji bo tudi določil končnega zmagovalca dirke.

Dirko v deseterici najboljših že po tradiciji končajo kolesarji, ki so odlični v posamičnem kronometru. Lansko zmago na dirki bo branil Francoz Sylvain Chavanel, ki bo imel ob sebi v ekipi tudi Toma Boonena in Marka Cavendisha. Poleg omenjenih bi utegnili dirko v deseterici končati tudi Lieuwe Westra, Michael Hepburn in Luke Durbridge, ki so specialisti za kronometer. Slednjih tokrat ni prav veliko na štartu je pa veliko več odličnih šprinterjev. Na dirki bo nastopil tudi Gerald Ciolek, ki je pred desetimi dnevi zmagal dirko Milano-Sanremo. Za etapno zmago bodo v ciljnem šprintu nevarni še Elia Viviani, Andre Greipel, Baden Cooke, Tomas Vaitkus, Romain Feillu, Boy Van Poppel, Kenny Van Hummel, Marcel Kittel, Tom Veelers, Alexander Kristoff, Arnaud Demare, Francesco Chicchi, Sacha Modolo, Roger Kluge, Jacobe Keough, Danilo Napolitano, Niko Eeckhout in še kdo.

Ne spreglejte