Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
9. 5. 2012,
9.20

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

testiranje

Sreda, 9. 5. 2012, 9.20

4 leta

Osmerica pokazala, kaj zmore (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dirka po Sloveniji, največji kolesarski spektakel v deželi na sončni strani Alp, se bo 17. junija dotaknila tudi src rekreativcev. Dober mesec pred tem je osem izbrancev obiskalo Fakulteto za šport.

Na dan, ko bodo po ljubljanskih ulicah vrteli pedala vrhunski profesionalci, med njimi tudi Jani Brajkovič, bo izziv nekoliko krajšega kronometra (8,6 kilometrov) sprejela še skupina rekreativcev. Med junaki Hervisovega kronometra bo tudi osem članov ekipe Planet Siol.net, ki jo sestavljajo bolj oziroma manj znani Slovenci. Namen je preprost. Čim boljše zastopati klubske barve ter pokazati ostalim, kako lahko zaključne priprave, ki jih bodo opravljali pod vodstvom strokovnih sodelavcev, vplivajo na boljši rezultat.

Tako so se Tomaž Grm, Tomaž Lenart, Nina Mermal, Miha Mikec, Marko Vozelj, Karla Oblak, Alojz Poglavc in Jernej Šilak soočili s prvim dejanjem. Zbrali so se na Fakulteti za šport, obiskali prostore za testiranja, ki jih vodi priznani športni zdravnik dr. Radoje Milič, ter opravili začetna testiranja. Znoj je tekel v potokih, želja po doseganju čim boljših rezultatov je bila visoka, mnogih kandidatom pa je zagnanost povečevalo še dejstvo, da so se tovrstnih meritev udeležili prvič. ''Kandidati so opravili inicialno testiranje, v katerem so bili vzeti nekateri podatki. Tekmovalcem smo izmerili pljučno kapaciteto s pomočjo spirometrije, izmerili laktate, kandidati pa so opravili večstopenjski obremenilni test,'' je pojasnil Josip Radakovič, trener v kolesarskem klubu Adria Mobil, ki v sodelovanju s Hervisom in Planet siol.net pripravlja Hervisov kronometer v sklopu Dirke po Sloveniji. Pred tem, ko bodo rekreativci 17. junija občutili del vrveža, ki spremlja profesionalne kolesarje, bo osmerica iz ekipe Planet siol.net opravila posebne priprave.

''Sledi izdelava načrta treninga za vsakega kandidata posebej. Upam, da bo uspešen in da bodo tekmovalci na naslednjem testiranju izboljšali rezultate ter da bodo s kronometrom opravili po svojih željah,'' je še poudaril Radakovič, dr. Milič pa dodal, da bodo kandidati naslednjič ponovili podoben test. ''Tako lahko ugotovimo premike v njihovem funkcionalnem stanju. Če gre za kronometriste, so tu še posebni dodatni testi, ki se lahko zelo zanesljivo povežejo z uvrstitvijo na kronometru.'' Kandidati so žareli od navdušenja, saj so se z veseljem pridružili članstvu ekipe Planet siol.net.

V prihodnjih tednih bo člane ekipe čakalo še veliko nalog, ki Vam jih bomo predstavili tudi na Sportalu. Obljubljamo Vam, da Vam ne bo dolgčas.

Ne spreglejte