Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 4. 2008,
18.44

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 18. 4. 2008, 18.44

8 let, 4 mesece

Nov format Vuelte?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Prireditelji kolesarske dirke po Španiji (Unipublic) so objavili, da resno razmišljajo o spremembi formata njihove dirke.

Direktor dirke Victor Cordero je objavil, da razmišljajo o tem, da bi v bližnji prihodnosti z namenom, da bi bila dirka zanimiva tudi v prvem tednu, uvedli drugačen format dirke. Po prvem tednu bi glede na razvrstitev ekip na dirki ostalo le še 16 ekip. Dirko bi pričelo 25 ekip s po osmimi kolesarji.

Ekipe, ki bi lahko nadaljevale z dirko, bi lahko pred nadaljevanjem zamenjale sestavo ekipe in bi dirko nadaljevale s spočitimi kolesarji. ''Kolesarje, ki bi nastopili v prvem tednu, bi ekipe pred nadaljevanjem lahko zamenjale z drugimi. Večinoma prvi tedni na velikih etapnih dirkah niso posebej atraktivni. Vsekakor takšnega sistema ne moremo takoj uvesti. Leta 2009 imamo planiranih nekaj etap na nizozemskem tako, da bi spremembo lahko uvedli leta 2010,'' je za agencijo Reuters dejal Cordero. Hkrati je še dodal, da je k podobnim spremembam pozval tudi organizatorje dirke po Italiji in Franciji.

Ne spreglejte