Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 8. 2018,
15.17

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Rohan Dennis Vincenzo Nibali

Četrtek, 9. 8. 2018, 15.17

5 let, 8 mesecev

Kolesarstvo

Nibali že na kolesu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
nibali

Italijanski kolesar Vincenzo Nibali, ki je moral po padcu v 12. etapi odstopiti s Toura in oditi na operacijo poškodovanega vretenca, je že na kolesu. Po tritedenskem odmoru je v sredo opravil triurni trening na prostem, prejšnji teden pa že vadil tudi na sobnem kolesu.

"Ni bilo ravno udobno. Čutil sem bolečine v mišicah prsnega koša, še posebej če cesta ni bila najboljša," je po treningu dejal kolesar Bahrain Meride, ki pa zaradi tega ni zaskrbljen. Meni, da je zdravstveno stanje povsem pod nadzorom.

Zdravniki so namreč zelo zadovoljni z njegovim okrevanjem, tako da najbrž ni bojazni, da ne bi mogel nastopiti na Dirki po Španiji, ki se bo začela 25. avgusta v Malagi. Na Vuelti ne bo imel rezultatskih pričakovanj, zanj bo dirka pomenila le pripravo na septembrsko svetovno prvenstvo v Innsbrucku, kjer želi poseči po najvišjih mestih.

Rohan Dennis | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Dennis nova okrepitev Bahrain Meride

Avstralski kolesar Rohan Dennis bo v prihodnji sezoni dres BMC Racing Teama zamenjal za dres Bahrain Meride. Specialista za vožnjo na čas, ki je do zdaj v svoji karieri dosegel 27 zmag, so Gorazd Štangelj in drugi športni direktorji bahrajnske ekipe zvabili v želji, da bi dobili tekmovalca za naskok na vrh na največjih dirkah.

"Rohan je eden največjih imen svetovnega kolesarstva. V ekipo ga nismo zvabili le zaradi njegovih sposobnosti v vožnji na čas, ampak tudi zaradi tega, ker verjamemo, da se je zmožen boriti za vrh tako na enodnevnih kot tudi na večdnevnih dirkah. V take kolesarje želimo vlagati, zagotovo bo naši ekipi prinesel nekaj posebnega," je zadovoljen s pridobitvijo generalni direktor ekipe Brent Copeland, ki ima v svojih vrstah tudi številne slovenske kolesarje na čelu z Matejem Mohoričem.

Osemindvajsetletni Dennis, ki je podpisal dveletno pogodbo, je svojo kariero začel kot kolesar na stezi, v Londonu je na njej s svojo ekipo osvojil srebrno kolajno.

Leto pozneje se je povsem posvetil cestnemu kolesarstvu, njegova največja uspeha sta za zdaj etapni zmagi na Touru in Giru, na svetovnih prvenstvih pa se redno uvršča med deset najboljših kronometristov. Njegova najboljša uvrstitev v skupnem seštevku ene izmed treh največjih tritedenskih dirk je 16. mesto, to mu je uspelo letos na Giru.

Sportal Nibali imel bližnje srečanje s policistom, kolesaril v hudih bolečinah in končal Tour
Ne spreglejte