Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 6. 2013,
21.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matej Mugerli

Sreda, 26. 6. 2013, 21.15

8 let

Mugerli za las zgrešil stopničke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ukrajinec Vitalij Popkov je zmagovalec 1. etape 24. kolesarske dirke Solidarnosc et des Champions Olympiques (2.1) in prvi vodilni v skupnem seštevku dirke. Matej Mugerli 4. v etapi.

Na dirki, na kateri je leta 2007 Slovenec Gregor Gazvoda zasedel 3. mesto v skupnem seštevku dirke, nastopajo tudi kolesarji ekipe Adria Mobil. Na dirko prve kategorije so odpotovali z najmočnejšo postavo, saj na dirki nastopata tudi Hrvat Radoslav Rogina, ki je zmagal dirko Po Sloveniji, in Matej Mugerli, ki je vodilni na lestvici točkovanja dirk evropskega koledarja. Mugerli je po Marku Kumpu že drugi kolesar ekipe, ki je oblekel belo majico vodilnega v točkovanju dirk evropskega koledarja. Na dirki je bila na sporedu najdaljša etapa na letošnji dirki. Kolesarji so morali prekolesariti 231 kilometrov dolgo etapo, v kateri so bili v zadnjih petdesetih kilometrih na sporedu trije kategorizirani gorski cilji. Poleg tega je bil zahteven tudi, cilj saj je do njega vodil dva kilometra dolg vzpon.

Po pričakovanjih je že kmalu po začetku etape glavnina dovolila pobeg trem kolesarjem. Vitalij Popkov, Jonas Koch in Jiri Hudecek so si hitro prikolesarili 15 minut prednosti pred glavnino. Slednja je z lovom za ubežniki začela prepozno in jih ni uspela uloviti. Še pred ciljem je Popkov uspel pobegniti preostalima ubežnikoma. Slavil je četrto letošnjo zmago in oblekel rumeno majico vodilnega. Glavnini ni veliko manjkalo, da bi v zaključku ulovila preostala ubežnika, ki sta v cilj prikolesarila dobre pol minute pred glavnino. Šprint slednje je dobil Matej Mugerli, medtem ko sta bila njegova moštvena kolega Kristjan Fajt in Klemen Štimulak vpletena v padec, ki se je pripetil manj kot 3 kilometre do cilja. Zato sta dobila čas Mugerlija, ki je od glavnine prvi prečkal ciljno črto.

Ne spreglejte