Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2013,
19.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marko Kump

Četrtek, 1. 8. 2013, 19.01

8 let

Kump z vlogo pomočnika 2. v drugi etapi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Matti Breschel in Marko Kump sta kolesarja, ki sta ekipi Saxo-Tinkoff zagotovila dvojno zmago v 2. etapi 23. kolesarske dirke po Danski (2.HC). Magnus Cort Nielsen ostaja v rumenem.

Druga 180 kilometrov dolga etapa je bila namenjena šprinterjem. Večji del etape je bila v begu skupina petih kolesarjev. Matthias Brandle (IAM Cycling), Martijn Verschoor (Novo Nordisk), Rasmus Quaade (TreFor), Mikkel Mortensen (Concordia Forsikring) in Rolf Broge (reprezentanca Danske) so složno narekovali tempo v ospredju, vse do začetka zadnjih dvajsetih kilometrov etape. Tam jim je pobegnil Avstrijec Brandle, ki ni imel nikakršnih možnosti več za uspeh. Glavnini je pobegnilo še nekaj kolesarjev, a so bili na končnih krogih vsi ujeti. Na zadnjih je bil tempo kolesarjenja maksimalen. V ciljnem šprintu je Marko Kump pripravil odličen položaj za Breschla, ki je s težavo v zadnjih metrih etape zlezel mimo Kumpa. Kolesarja ekipe Saxo-Tinkoff sta slavila dvojno zmago. "Zadnjih 20 kilometrov oziroma v končnih štirih krogih je zelo letelo. Poleg tega je bila trasa kroga tehnično zahtevna. Zadnji kilometer etape je bil speljan v približno od pet- do šestodstotni klanec, kar pomeni, da so bili v ospredju le najboljši. Imel sem nalogo, da v zadnjem kilometru potegnem Breschla, ki me je prehitel tik pred ciljno črto. Bolj sem vesel, da se je etapa razpletla tako, kot pa da bi sam zmagal. Svoje delo sem dobro opravil in bil hkrati drugi. To je več, kot sem lahko pričakoval," je po izjemnem rezultatu za Sportal povedal Marko Kump.

V skupnem seštevku ostaja Magnus Cort Nielsen vodilni v skupnem seštevku. Marko Kump je po zaslugi odbitnih sekund napredoval na 6. mesto.

Ne spreglejte