Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 3. 2014,
15.57

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Marko Kump

Sobota, 29. 3. 2014, 15.57

8 let, 5 mesecev

Kump tretji v prvi etapi dirke Criterium International

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Aktualni francoski prvak Nacer Bouhanni je zmagovalec prve etape in prvi vodilni v skupnem seštevku 83. kolesarske dirke Criterium International (2.HC). Slovenec Marko Kump je bil v etapi tretji.

Že po tradiciji morajo kolesarji na dvodnevni dirki ekstra kategorije, ki je na Korziki, opraviti s tremi etapami. Dopoldne je bila na sporedu 89 kilometrov dolga preizkušnja, ki se je po pričakovanjih končala s ciljnim šprintom glavnine. Sicer so bili v prvem delu etape na begu Alexis Gougeard (Ag2r-La Mondiale), Clement Venturini (Cofidis), Thomas Vaubourzeix (La Pomme-Marseille) in Theo Vimpere (Bigmat-Auber 93), a niso imeli nikakršnih možnosti za uspeh. Glavnina jih je ulovila že 40 kilometrov do cilja. Sledilo je še nekaj pobegov, a dva kilometra do cilja je bila spet vsa glavnina skupaj. V ciljnem šprintu, ki je bil speljan rahlo navzgor, se je zmage veselil Nacer Bouhanni, ki je tudi oblekel majico vodilnega v skupnem seštevku dirke. Marko Kump je zasedel sijajno tretje mesto, medtem ko je etapo v glavnini končal tudi Jani Brajkovič, ki je zasedel 83. mesto. Danes popoldne bo na sporedu še sedem kilometrov dolg posamičen kronometer, katerega trasa ni povsem ravna.

Odločilna bo zadnja nedeljska etapa, v kateri kolesarje čaka 176 kilometrov dolga etapa s šestimi kategoriziranimi vzponi. Konča se s ciljnim vzponom na prelaz Ospedale.

Ne spreglejte