Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 4. 2008,
17.04

Osveženo pred

8 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 20. 4. 2008, 17.04

8 let, 7 mesecev

Klemenčičeva s 16. mestom potrdila normo za OI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V Houffalizu v Ardenih so na prvi tekmi svetovnega pokala v olimpijskem krosu gorskih kolesarjev nastopile tri Slovenke: Blaža Klemenčič, Nina Homovec in Tanja Žakelj; najboljša je bila Klemenčičeva.

Omenjena dirka je le prva v nizu tekem svetovnega pokala, ki bo v slovenskem taboru dala potnico za olimpijske igre. Klemenčičevi, ki je s svojimi uvrstitvami normo izpolnila že pred časom, sta se v reprezentanci pridružili še Nina Homovec in Tanja Žakelj, na koncu pa bo na OI odpotovala tista, ki se bo v seštevku svetovnega pokala prebila najvišje. Za zdaj vlogo prve favoritinje upravičuje Klemenčičeva, ki pa na tokratni blatni progi v Houffalizu ni zmogla povsem brez težav.

"To je bil masaker. Dva dni skupaj je deževalo in proga je bila 'čisto' blato. Saj gledalcem je bilo všeč, a za kolesarje je bil pravi pekel. Blaža je imela na progi tudi nekaj težav, ko končava s pogovorom, ji grem za koleno iskati led, saj je oteklina že kar velika. Na čevlju se ji je namreč razrahljala magnetna ploščica, ki čevelj drži v pedalu, tako da ni mogla noge vzeti iz pedala in je zaradi tega dvakrat padla. Dobro, ta tekma je zdaj za nama, z rezultatom sva zadovoljna, vendar pa prostih vikendov ne bo. Že prihodnji teden je v Nemčiji na sporedu naslednja tekma svetovnega pokala, kjer ne bova manjkala," je iz Belgije sporočil trener Blaže Klemenčič Robi Pintarič.

Njegovo varovanko, ki ima z Olimpijskim komitejem Slovenije podpisano pogodbo in edina status kandidatke za nastop na OI, v letošnji sezoni pa nastopa za Italijanski Giant, prihodnji konec tedna čaka nemški Offenburg. Še teden pozneje bo na sporedu tretja tekma svetovnega pokala v Madridu, po premoru pa še četrta v Valnordu v Andori in peta v Fort Williamu na Škotskem.

V konkurenci 105 tekmovalk sta nastopili še dve slovenski tekmovalki. Nina Homovec je osvojila 27. mesto, Tanja Žakelj pa je bila 30. Obe sta za zmagovalko zaostali nekaj več kot 14, oziroma 15 minut.

Ne spreglejte