Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 6. 2021,
18.42

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Monika Hrastnik gorsko kolesarstvo

Sobota, 12. 6. 2021, 18.42

2 leti, 10 mesecev

Hrastnikova v Leogangu spet na stopničkah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Monika Hrastnik | Monika Hrastnik se je drugič na tekmah svetovnega pokala uvrstila na zmagovalni oder. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Monika Hrastnik se je drugič na tekmah svetovnega pokala uvrstila na zmagovalni oder.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Na uvodni tekmi svetovnega pokala v spustu v avstrijskem Leogangu, kjer je bilo lani svetovno prvenstvo, se je spet izkazala Monika Hrastnik, tako kot na prvenstvu je tudi tokrat zasedla tretje mesto in se drugič na tekmah svetovnega pokala uvrstila na zmagovalni oder.

Zmagala je svetovna prvakinja Camille Balanche, kolegica Monike Hrastnik pri ekipi Dorval AM, drugo mesto je zasedla Avstrijka Valentina Höll.

"Prva dirka, prve stopničke. Vesela sem, da sem spet s Camille na zmagovalnem odru. Super, da je šlo skozi brez dežja. Zgoraj je bila v suhem proga zelo hitra, je pa tudi kar močno pihalo, tako da si na skokih čutil, kako te odnaša. Zato sem na avtocesti kar nekajkrat stisnila zavore, nisem si upala preveč skakati, zato sem tam tudi nekaj izgubila. Nekaj majhnih napak sem storila tudi v gozdu," je za mtb.si dejala Hrastnikova.

"Prva dirka, prve stopničke. Vesela sem, da sem spet s Camille na zmagovalnem odru," je po tekmi izpostavila Hrastnikova. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Prva dirka, prve stopničke. Vesela sem, da sem spet s Camille na zmagovalnem odru," je po tekmi izpostavila Hrastnikova. Foto: Grega Valančič/Sportida

Jure Žabjek (Unior-Sinter) je kot edini Slovenec na startu moške dirke z majhnim zaostankom dobrih šestih sekund in pol osvojil 24. mesto.

Drugič na tekmi svetovnega pokala je zmagal Avstralec Troy Brosnan, na drugo in tretje mesto sta se uvrstila Francoza Thibaut Daprela in Amaury Pierron.

V nedeljo bodo še tekme v olimpijskem krosu, slovenski obeti za dirko pa niso dobri, Tanja Žakelj je po slabem začetku sezone tudi petkov kratki kros končala na skromnem 35. mestu.

Ne spreglejte