Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 5. 2022,
19.18

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Tilen Finkšt Adria Mobil Luka Mezgec BikeExchange-Jayco Dylan Groenewegen Dirka po Madžarski

Sobota, 14. 5. 2022, 19.18

1 leto, 11 mesecev

Dirka po Madžarski, 4. etapa

Groenewegnu obračun "sovražnikov" na Madžarskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Dylan Groenewegen | Dylan Groenewegen je ob pomoči Luke Mezgeca oprišel do etapne zmage na Madžarskem. | Foto Guliverimage

Dylan Groenewegen je ob pomoči Luke Mezgeca oprišel do etapne zmage na Madžarskem.

Foto: Guliverimage

Na kolesarski dirki po Madžarski so končno lahko zadovoljni tudi v taboru ekipe Luke Mezgeca, BikeExchangu. Po treh sprinterskih neuspehih so v četrti, še eni ravninski etapi s startom in ciljem v Kazincbarciki, ki se je končala s sprintom glavnine, le prišli do etapne zmage, ob Mezgečevi pomoči je bil najboljši Nizozemec Dylan Groenewegen.

Fabio Jakobsen
Sportal Fabio Jakobsen še do druge etapne zmage na Madžarskem

Ta je v zaključku premagal rojaka Fabia Jakobsena, rivala, ki ga je pred dvema letoma na dirki po Poljski zrinil s ceste in bil krivec za njegovo hudo poškodbo. Jakobsen, zmagovalec dveh etap, je bil tokrat drugi, je pa zadržal skupno vodstvo, ki pa ga bo zagotovo predal v nedeljski zadnji etapi, ta se bo kot edina končala z zahtevnejšim vzponom.

Slovencev tudi tokrat ni bilo med najboljšimi. Mezgec se v sprintu ni potegoval za zmago, v cilju je zaostal za glavnino, večjih ambicij niso kazali tudi kolesarji Adrie Mobila. Najboljšo slovensko uvrstitev je spet zabeležil Tilen Finkšt, uvrstil se je na 41. mesto. Finkšt je najboljši Slovenec tudi v skupnem seštevku, z zaostankom 26 sekund zaseda 25. mesto.

Jutri bo na sporedu zadnja, gorska, 184 km dolga 5. etapa, Miskolc–Gyöngyös-Kékestető, z dvema gorskima ciljema prve kategorije in enim druge. V najtežji etapi, ki bo odločala o končnem zmagovalcu letošnje izvedbe dirke po Madžarski, bodo morali kolesarji premagati skoraj 3.000 m višinske razlike. Start etape bo ob 9,40, na cilju prve kolesarje pričakujejo okoli 14,25 ure. 

"Proti koncu etape, v zadnjih 10 km smo poskušali z napadi, bili nekaj časa ne čelu karavane, vendar se ni izšlo. Jutri je na sporedu najtežja, kraljevska etapa dirke, ki bo odločala o končnem zmagovalcu. Od starta bomo poskušali biti aktivni, videli bomo kako se bo razpletel prvi del etape, v zaključku pa največ pričakujemo od Hočevarja In Glivarja, še posebej, če bosta imela podporo ostalih naših kolesarjev," pravi športni direktor Adrie Mobila Marko Kump.

Preberite še:

Thomas De Gendt
Sportal De Gendtu sprint v Neaplju, Lopez ostaja varno v vodstvu
Matej Mohorič
Sportal Skromni zvezdnik, ki ve, kako je, ko se prav vse zvezde poravnajo #video
Ne spreglejte