Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 3. 2014,
16.04

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Sagan Mark Cavendish John Degenkolb

Sobota, 22. 3. 2014, 16.04

1 leto

Gerrans in Phinney ne bosta nastopila na dirki Milano-San Remo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Simon Gerrans in Taylor Phinney zaradi bolezni ne bosta nastopla na 105. izvedbi enodnevne kolesarske dirke Milano-San Remo (1.WT). Favoriti so Peter Sagan, Mark Cavendish in John Degenkolb.

Avstralec Simon Gerrans (Orica-GreenEdge) je na tej dirki že slavil zmago in je tudi letos spadal v ožji krog favoritov. Gerrans je zmagal predlani, ko je v ciljnem šprintu premagal Fabiana Cancellaro in Vincenza Nibalija. Gerans ima v zadnjih tednih težave z alergijami. Poleg tega je še zbolel in v ekipi ga bo zamenjal Brett Lancaster.

"Simon Gerrans je preteklo noč zbolel. Danes smo se zato odločili, da ne bo nastopil na dirki. Vsekakor ni v stanju, da bi lahko dobro nastopil na tako zahtevni in dolgi dirki," je za spletno stran ekipe Orica-GreenEdge dejal njen športni direktor Matthew White. "Vsekakor je Simon Gerrans zaradi tega zelo razočaran, a moramo gledati naprej. Vsekakor bo zdaj več manevrskega prostora v zaključku dirke dobil Simon Clarke, medtem ko Michael Matthews ostaja naš prvi mož za ciljni šprint," je še dodal White.

Bolezen je nastop preprečila tudi Američanu Taylorju Phinneyju, ki nastopa za ameriško ekipo BMC Racing. V petek zjutraj se je zbudil s povišano temperaturo in ni mogel normalno opraviti treninga skupaj z moštvenimi kolegi. Temperatura je bila v petek zvečer še večja, zato je vodstvo ekipe Phinneyja osamilo od preostalih članov ekipe.

"Po petkovem treningu so se pri Phinneyju pojavili gripi podobni simptomi. Bolel ga je tudi hrbet in imel je vročino. Osamili smo ga, a je imel zvečer še vedno vročino, zato smo se odločili, da ne bo nastopil na dirki," je dejal zdravnik ekipe BMC Racing Max Testa. Phinney, ki je lansko dirko končal na 7. mestu, se je po spremembi letošnje trase zelo veselil svojega nastopa.

"Že večkrat sem se spraševal, kako bi bilo dirkati na stari trasi dirke Milano-San Remo. Zato sem navdušen, da bomo letos dirkali po stari trasi. Zame je nekaj posebnega, da bom lahko dirkal na stari trasi dirke, saj s tem še bolj občutiš vso zgodovino dirke," je pretekli mesec po odpovedi vzponov Pompeiana in Manie dejal Phinney. Namesto njega bo zdaj nastopil Belgijec Klaas Lodewyck. Najbolj pomembni člani ekipe BMC Racing na jutrišnji dirki bodo tako Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet in Thor Hushovd.

Ne spreglejte