Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 7. 2011,
12.14

Osveženo pred

6 dni, 21 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Gregor Gazvoda

Torek, 5. 7. 2011, 12.14

6 dni, 21 ur

Gazvoda ostaja v rumenem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Slovenski kolesar Gregor Gazvoda ostaja v rumeni majici vodilnega tudi po 4. etapi kolesarske dirke Okoli jezera Qinghai. Etapno zmago je v ciljnem sprintu glavnine slavil Robert Forster.

V 152 kilometrov dolgi etapi, v kateri je bil na sporedu en kategoriziran klanec, so rumeno majico vodilnega branili kolesarji Perutnine Ptuj. Njihovo delo je bilo uspešno, saj jim je uspelo v cilj etape pripeljati vso glavnino skupaj. Etapne zmage se je veselil Nemec Robert Forster, ki je tako slavil svojo tretjo letošnjo zmago. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila kolesarja italijanske ekipe Colnago-CSF Inox.

V sredo bo na sporedu 123 kilometrov dolga etapa, v kateri čaka Gregorja Gazvodo in ostale kolesarje Perutnine veliko težje delo kot danes. Na sporedu bosta dva klanca prve in ekstra kategorije. Poleg tega se bo etapa vse do sto osmega kilometra le vzpenjala. Tam bo nato na nadmorski višini 3869 metrov nad morjem zadnji gorski cilj (ekstra kategorije). Sledil bo le še spust do cilja etape v Qilianu.

Ne spreglejte