Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 3. 2018,
17.42

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Dirka od Tirenskega do Jadranskega morja Adam Yates

Nedelja, 11. 3. 2018, 17.42

6 let, 1 mesec

Dirka od Tirenskega do Jadranskega morja, 5. etapa

Dvojčka Yates imata razlog za veselje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Adam Yates | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

 Britanec Adam Yates (Mitchelton-Scott) je zmagovalec peta etape kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja, vodstvo v skupnem seštevku pa je dve etapi pred koncem prevzel Poljak Michal Kwiatkowski, član Sky Teama.

Etapo, ki se je končala v rojstnem kraju italijanskega kolesarja Michela Scarponija, ki je tragično preminul pred slabim letom med treningom, je Yates dobil pred Slovakom Petrom Saganom in Poljkaom Kwiatkowskim, ki je imel pred začetkom etape zgolj sekundo zaostanka za domačinom Damianom Carusom. Ta je zdaj v skupnem seštevku padel na drugo mesto s tremi sekundami zaostanka, tretji pa je Španec Mikel Landa, ki zaostaja 23 sekund.

Bratova zmaga mu je dala dodaten zagon

Za bratoma dvojčkoma Yates je tako uspešna nedelja. Adam, ki si je zmago zagotovil s pobegom štiri kilometre pred ciljem, je osvojil etapo v Italiji in je v skupni razvrstitvi na šestem mestu, Simon pa je dirko Pariz - Nica končal na skupnem drugem mestu, potem ko je v soboto dobil predzadnjo etapo.

"Zmaga Simona v soboto mi je zagotovo dala dodaten zagon. Že nekaj dni se dobro počutim odlično. Ekipa mi je pripravila teren in izkoristil sem priložnost. Škoda, da sem v drugi etapi padel, sicer bi lahko tudi v skupni razvrstitvi ciljal na prvo mesto," je dejal Adam Yates.

Nosilec modre majice vodilnega v skupni razvrstitvi Michal Kwiatkowski je priznal, da je razmišljal predvsem o skupnem seštevku. "Etapa je bila pisana na kožo Petru Saganu, zato sem se ga držal do konca in zadovoljen sem z drugim mestom. Pričakujem, da ponedeljkova pretežno ravninska etapa ne bo prinesla sprememb, tako da bo odločitev o skupnem zmagovalcu padla v torek na kronometru."

Jan Polanc je bil na 23. mesu najvišje uvrščeni Slovenec. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Jan Polanc je bil na 23. mesu najvišje uvrščeni Slovenec. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Polanc najhitrejši med Slovenci, v skupnem seštevku najvišje Špilak

Od peterice Slovencev je imel glavno vlogo Kristijan Koren (Bahrain-Merida), eden od petih ubežnikov, ki so že v petnajstem kilometru ušli glavnini in bili v ospredju vse do nekaj kilometrov pred ciljem. Na koncu je Koren osvojil 57. mesto, pred njim so skozi cilj od Slovencev prišli Jan Polanc (23.), Simon Špilak (40.) in Primož Roglič (50.), Luka Mezgec pa je bil 81.

V skupnem seštevku je od naših najvišje Simon Špilak (Katjuša) na 18. mestu. Enaindvajseti je Jan Polanc (Emirates), 28. pa Primož Roglič (Lotto Jumbo).

Ne spreglejte