Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 4. 2013,
14.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tom Boonen Peter Sagan

Ponedeljek, 1. 4. 2013, 14.52

8 let

Boonen na bo nastopil na dirki Pariz-Roubaix

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Belgijski kolesar Tom Boonen je potrdil, da zaradi posledic padca na nedeljski dirki po Flandriji prihodnjo nedeljo ne bo nastopil na dirki Pariz-Roubaix.

Boonen se je ravno vrnil v glavnino in na devetnajstem kilometru dirke pri veliki hitrosti priletel v obcestni stebriček. Pristal je na tleh in moral zaradi posledic padca odstopiti. "Kolesaril sem v zavetrju moštvenega kolega na repu glavnine. Bila sva na desni strani, ko se je glavnina pričela gibati na levo stran ceste. Midva sva ji sledila, ko sem naenkrat z veliko hitrostjo treščil v plastični stebriček na cesti. V trenutku sem bil na tleh. V prvih trenutkih po padcu nisem mogel niti dihati in sem takoj vedel, da je nekaj narobe. Na levi strani telesa sem čutil močno bolečino. Ko sem videl še veliko luknjo v desnem kolenu, sem vedel, da je zame dirke konec," je za spletno stran ekipe Omega Pharma-Quick Step dejal Boonen.

Boonena so po padcu prepeljali v bolnišnico v mestu Roeselare, kjer so potrdili udarnine na levem boku ter odrgnine ne levem kolenu. Na desnem kolenu je imel Boonen globoko rano in je dobil nekaj šivov. Znano je že, da Boonen ne bo nastopil na nedeljski dirki Pariz-Roubaix, na kateri bi lovil že svojo peto zmago v karieri. Lani je dosegel četrto. Vsekakor letošnja sezona zanj ni ena srečnejših kar se tiče padcev in poškodb. "Nastop na dirki Pariz-Roubaix ne pride v poštev. Težko je odpovedati nastop na takšni dirki, kot je Pariz-Roubaix. Vse me močno boli in iz izkušenj vem, da v naslednjih dneh ne bo nič boljše. Očitno to ni moja sezona. Vsekakor bom moral biti v prihodnje zelo previden, kar se tiče poškodb. Koleno in bok sta zelo otečena," je zaključil Boonen. Na dirki Pariz-Roubaix zagotovo ne bo nastopil niti Pater Sagan, ki prihodnji vikend ne bo nastopil na nobeni dirki, da si nekoliko opomore. Fabian Cancellara bo ponovno prvi favorit za zmago.

Ne spreglejte