Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 9. 2014,
18.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Grega Bole Marco Pantani

Sobota, 20. 9. 2014, 18.06

8 let

Bole: To je super za moralo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Grega Bole ima občutek za dober "timing". Po dveh mesecih tekmovalnega premora je v teh dneh v Italiji že dvakrat stal na stopničkah. Ali to pomeni, da ima mesto v reprezentanci že zagotovljeno?

Potem, ko je Grega Bole nazadnje resno dirkal pred dvema mesecema (na Dirki okrog jezera Qinghai je dosegel etapno zmago in bil dvakrat drugi), so le redki verjeli, da se lahko vrne v pravem trenutku za eksplozijo na svetovnem prvenstvu v Španiji.

Selektor slovenske izbrane vrste Gorazd Štangelj ga je sicer uvrstil med sedmerico kandidatov za cestno preizkušnjo, a ker bo potreboval le šesterico matadorjev, je bilo jasno, da bo eden izmed njih ostal brez priložnosti za nastop med svetovno kolesarsko elito.

Bole bi rad počakal, preden reče da "Mislim, da se bo končna postava določena šele v Španiji. Selektor me je uslišal, da bi rad počakal še na italijanske dirke in se potem odločil," je za Sportal potrdil 27-letni Gorenjec v dresu kontinentalne ekipe Vini Fantini Nippo, ki za prihodnjo sezono še nima podpisane pogodbe, a si je z budnico ob ravno pravem času verjetno znatno povečal možnosti tudi za to.

Bole je za privajanje na tekmovalni ritem izbral štiri enodnevne dirke po Italiji. Začel je s 27. mestom na dirki Coppa Bernocchi, ki ga je označil kot katastrofo, saj mu je "manjkalo tekmovalnega ritma", nadaljeval v sredo z 2. mestom na dirki Coppa Agostoni - Giro delle Brianze in danes nadgradil še z enim 2. mestom na 189.9 kilometrski dirki v spomin na Marca Pantanija. "Če bo šlo tako naprej, potem bo vse v redu," je dejal pomirjen po drugem mestu.

Super za moralo "Rezultat je vedno neka nagrada, te italijanske dirke ob koncu sezone pa so zaradi bližajočega se svetovnega prvenstva vedno ocenjene kot zelo močne. Mnogo je kolesarjev, ki iščejo pogodbe, zato sem dobrega rezultata toliko bolj vesel. Super je za moralo."

Ne spreglejte