Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 1. 2023,
8.48

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Dirka po San Juanu Miguel Angel Lopez Egan Bernal

Nedelja, 29. 1. 2023, 8.48

1 leto, 2 meseca

Dirka po San Juanu, 6. etapa

Bernal z novimi težavami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Egan Bernal | Bernal ima za sabo zahtevno obdobje, saj se je pred skoraj natanko letom dni hudo poškodoval na treningu v domovini.  | Foto Reuters

Bernal ima za sabo zahtevno obdobje, saj se je pred skoraj natanko letom dni hudo poškodoval na treningu v domovini.

Foto: Reuters

Kolumbijski kolesarski zvezdnik Egan Bernal (Ineos Grenadiers) je moral v šesti etapi dirke po San Juanu v Argentini odstopiti zaradi poškodbe kolena iz prve etape, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Pred današnjo zadnjo etapo je sicer v najboljšem položaju njegov rojak Miguel Angel Lopez (Medellin-EPM).

Jan Tratnik
Sportal "Raje sem pol dneva dlje bolan, kot pa da bi karkoli storil narobe."

Bernal je za Lopezom v kraljevski peti etapi do Alto Colorada na 2623 m nadmorske višine zaostal 40 sekund in zasedel četrto mesto. Tudi v skupnem seštevku je bil četrti.

Bolečine v kolenu, ki si ga je poškodoval ob padcu v prvi etapi, pa so bile danes prehude, zaradi česar je moral predčasno skleniti nastope v Argentini. Iz ekipe niso sporočili, kako dolgo bo moral zdaj 26-letni zmagovalec dirke po Franciji leta 2019 počivati.

Bernal ima za sabo zahtevno obdobje, saj se je pred skoraj natanko letom dni hudo poškodoval na treningu v domovini. Z visoko hitrostjo se je takrat zaletel v stoječi avtobus in si pri tem zlomil več kot 20 kosti, tri dni je preležal tudi v komi. Na dirke se je vrnil avgusta, a brez večjih uspehov do konca minule sezone.

Na dirki po San Juanu se v skupnem seštevku zmaga nasmiha Lopezu, ki ima pred Italijanom Filippom Ganno (Ineos Grenadiers) 30 sekund naskoka, tretjeuvrščeni Kolumbijec Sergio Higuita (Bora-Hansgrohe) pa zaostaja še 14 sekund več.

Šesto etapo je sicer v sprintu dobil Avstralec Sam Welsford (Team DSM) pred Ircem Samom Bennettom (Bora-Hansgrohe) in Kolumbijcem Fernandom Gavirio (Movistar).

Danes bo na sporedu zadnja, sedma etapa v San Juanu (112 km), ki pa bržčas zaradi ravninskega profila ne bo prinesla večjih sprememb v seštevku.

Preberite še:

Nairo Quintana
Sportal Ne bo končal kariere: "Sem pošten kolesar, vedno sem bil" #video
Sportal Velika oceanska dirka mlademu Nemcu
Ne spreglejte