Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 1. 2015,
12.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Dornbirn

Četrtek, 15. 1. 2015, 12.39

8 let

Zmaji bodo lov na končnico začeli pri aktualnih prvakih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V zadnjem krogu rednega dela lige EBEL je močno zdesetkana Olimpija gostovala pri Dornbirnu in izgubila z 2:5. Obe ekipi bosta končnico iskali v kvalifikacijah.

Zmaji na Predarlškem niso mogli računati na Mateja Hočevarja, Hunterja Bishopa, kapetana Aleša Mušiča, ki bo izpustil tudi reprezentančno akcijo na Dunaju, Gala Korena, Kyla Medveca, Aljaža Uduča in Boštjana Groznika, ki ne sme igrati zaradi druge disciplinske kazni. Na petkovi tekmi, ki so jo po številnih zapletih pozno preselili v Tivoli, pa jo je skupil še Gregor Koblar, ki pa je bil proti Dornbirnu vseeno v postavi zmajev.

Buldogi so mrežo novega Olimpijinega vratarja Miike Wiikmana z zadetkom Luciana Aquina načeli že po 76 sekundah tekme, na prvi odmor pa odšli s +2. Prednost je v 38. minuti ob igri z igralcem več zvišal Ryan Kinasewich, v 45. pa je nov power-play domačih izkoristil še Martin Grabher-Maier.

Ob visokem zaostanku z 0:4 je ljubljanski trener Fabian Dahlem posegel po vratarski menjavi, med vratnici je stopil Tomaž Trelc in do konca tekme ohranil mrežo nedotaknjeno – zaustavil je vseh 17 poskusov domačih. Zmaji so sicer v 51. minuti znižali na 4:2 – zadela sta Andrej Hebar in ob igralcu manj Marvin Degon –, v zadnji minuti pa poskušali še brez vratarja, a je nekdanji član Olimpije Chris D`Alvise s strelom v nebranjeno mrežo postavil končnih 5:2.

Salzburg in Bolzano s štirimi v drugi del

Prav vse četrtfinalne vstopnice, ki si jih je po rednem delu zagotovilo šest moštev, so bile oddane že pred zadnjim krogom. Končnico so si že zagotovili Salzburg, Linz, Beljak, Znojmo, Dunaj in Sapa Fehervar. Prve štiri ekipe zgornjega doma so si zagotovile tudi bonus točke, in sicer po sistemu prvi štiri točke, drugi tri, tretji dve, četrti eno.

Moštva, ki so redni del končala na mestih med sedem in 12, se bodo za dve dodatni četrtfinalni vstopnici udarila na desetih februarskih tekmah. Tudi najboljše štiri ekipe spodnjega doma bodo v drugi del odnesle dodatne točke, in sicer je sedmi Bolzano dobil štiri, osmi Celovec tri, deveti Gradec dve in deseti Dornbirn eno. Olimpija in Innsbruck, ki sta še drugo sezono zapored končala na zadnjih dveh mestih sta ostala brez točkovnega dodatka.

Nadaljevanje po premoru

V ligi EBEL zdaj sledi dober teden premora, ki ga bodo nekateri izkoristili za reprezentančno akcijo. Obračuni, na katerih se bo zgornji dom bojeval za čim boljše izhodišče pred končnico, spodnji pa za četrtfinale, se bodo začeli v torek, 10. februarja. Olimpija bo lov na končnico začela pri aktualnih prvakih v Bolzanu, prvo domačo tekmo pa bo odigrala v četrtek, 12. februarja, ko bo pričakala Gradec.

Ne spreglejte