Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 11. 2015,
14.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Dornbirn Žiga Pance Aleš Kranjc Sabahudin Kovačević Miha Verlič Luka Gračnar Klemen Pretnar

Nedelja, 22. 11. 2015, 14.48

8 let

Zdesetkana Olimpija potolčena v Linzu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Olimpije so po dveh domačih zmagah doživeli najhujši poraz, odkar igrajo v ligi EBEL. Pri Linzu je oslabljena ljubljanska zasedba izgubila z 0:10.

Zmaji, od katerih se je moral konec tedna posloviti poškodovani Guillaume Desbiens, so v Gornjo Avstrijo odpotovali še bolj oslabljeni, kot igrajo v zadnjih tednih. Alešu Mušiču, Žigi Pešutu in Aljažu Uduču se je na seznamu poškodovanih v petek pridružil letos izjemno bojeviti oklepnik Andrej Hebar. Ob omenjenih pa je v Linzu manjkalo tudi glavno Olimpijino orožje, oboleli vratar Olivier Roy, Ljubljančanom pa ni mogel pomagati še Stefan Chaput.

V vratih zeleno-belih je tako začel 19-letni Tomaž Trelc, ki je po osmih prejetih zadetkih (ubranil je 26 od 34 strelov) v 40 minutah svoje mesto prepustil še leto mlajšemu Luki Zormanu. Najstnik je ob debiju v razširjenem avstrijskem prvenstvu branil zadnjo tretjino in prejel dva zadetka (ubranil je 13 od 15 strelov), na drugi strani pa je najzanesljivejši vratar lige Michael Ouzas zaustavil vseh 20 poskusov gostov. Poraz z 0:10 je Olimpijin najvišji poraz, odkar igra v ligi EBEL.

Bolzano je v podaljšku prišel do zmage proti Salzburžanom, za katere je celotno tekmo branil Luka Gračnar in zaustavil 35 od 38 strelov. Vroče je bilo na koroškem derbiju med Celovcem in Beljakom, za katerega je igral Miha Verlič, medtem ko ga je Žiga Pance zaradi poškodbe izpustil. S 6:3 so slavili Celovčani. Gradec je s 3:0 presenetil Znojmo, ob prvem zadetku je podal Aleš Kranjc, Dunaj je brez Klemna Pretnarja klonil proti vroči Sapi, ki je slavila še šestič zapored, Dornbirn pa je s 7:0 ponižal Innsbruck.

Ne spreglejte