Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 9. 2013,
10.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Gregor Koblar Black Wings Linz

Nedelja, 22. 9. 2013, 10.24

8 let

''Verjamem, da bodo tudi tujci kmalu začeli zadevati''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Olimpija je v Linzu izgubila še tretjič v sezoni, tako da bo v torek v Tivoliju lovila prve točke. Strelec enega od dveh ljubljanskih zadetkov Matevž Erman pravi, da raven igre raste.

Tri minute so ločile Ljubljančane od prvih točk v sezoni, a je njihove upe pokopal Brad Moran, ki je poskrbel, da je šel Jerry Kuhn v 57. minuti še tretjič v mrežo po plošček. "Zmaji" tako po treh neuspešnih gostovanjih ostajajo prikovani na dno lestvice. A kljub ničli Matevž Erman v igri, ki so jo prikazali proti "črnim krilom", vidi napredek: "Lahko rečem, da smo v petek odigrali veliko bolje kot proti Innsbrucku in Dornbirnu. Igra je bila veliko boljša, z veliko več discipline. Tudi obramba je bila na višji ravni kot na uvodu v sezono. A kljub temu smo na žalost naredili nekaj nepotrebnih napak v obrambi, ki jih ne bi smeli, kar nas je stalo dve točki. Napredek v igri je bil viden, zdaj moramo igrati iz tekme v tekmo bolje, da bomo dosegali točke in zmage."

Hokej je kolektiven šport, zato ni pomembno, kdo dosega zadetke

A za zmage bo treba dosegati več zadetkov, na treh tekmah so bili natančni le štirikrat, česar se zaveda tudi 25-letni branilec, ki je bil v Linzu ob Gregorju Koblarju edini strelec Olimpijinih zadetkov. Vsekakor je spodbudno, da sta bila natančna domača igralca, a hkrati se pojavlja vprašanje, zakaj je statistika tujcev, ki naj bi bili nosilci igre in od katerih pri Olimpiji zadnja leta veliko pričakujejo, prazna. Vsi štirje zadetki v letošnji sezoni avstrijskega prvenstva so bili namreč delo slovenskih hokejistov. "Glede na to, da je hokej kolektiven šport, ni pomembno, kdo dosega zadetke, ampak je pomembneje to, da jih dosegamo. Zdaj se je pač zgodilo, da smo zadeli mi, lahko bi bilo tudi drugače. Verjamem, da bodo tudi tuji igralci kmalu prispevali zadetke. Teh mora biti vsekakor vedno več, saj smo jih na preteklih treh tekmah dosegli premalo. In če želimo zmagati, bomo morali res večkrat zatresti mrežo nasprotnikov," se je diplomatsko znašel Erman.

Ne smemo gledati na prejšnje tekme

Priložnost za doseganje zadetkov v režiji domače ali tuje sile bo v torek, ko se bosta v Tivoliju udarili trenutno zadnji dve ekipi lige EBEL. Ljubljančani, ki so prve treninge v svoji dvorani opravili šele konec preteklega tedna, se bodo domačim navijačem v novi preobleki predstavili prvič. V goste prihaja Salzburg, ki je pred dnevi na Dunaju izgubili z 1:9. Je ta mala katastrofa "rdečih bikov" lahko voda na Olimpijin mlin ali bodo Salzburžani poskušali stresti jezo prav na "zmaje"? "Vsaka tekma je zgodba zase. Ne smemo gledati na pretekle tekme in rezultate, ki jih je naš nasprotnik dosegel v prejšnjem krogu. Tako kot na vse se moramo tudi na Salzburg stoodstotno pripraviti. Vsekakor pa se že veselimo prve domače tekme. Gremo na zmago in upamo, da bo ostala doma," ugoden razplet torkovega obračuna, ki se bo začel ob 19.15, pričakuje Matevž Erman.

Ne spreglejte