Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 4. 2018,
15.37

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

5

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi SP v hokeju 2018

Torek, 24. 4. 2018, 15.37

5 let, 11 mesecev

Prost tekmovalni dan v znamenju sestankov in priprav na Madžare

Krizni sestanek Slovencev, pred sedmo silo le selektor in kapetan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

5

Jan Urbas Ken Ograjenšek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski hokejisti so se v Budimpešti znašli v neprijetnem položaju. Namesto da bi se, kot so si želeli pred SP, pred tretjo tekmo začeli ogrevati za obračune z močnejšimi ekipami te kakovostne skupine, so še brez zmage in jo pred sredino tekmo z Madžari (19.30) nujno potrebujejo. Po torkovem treningu sta pred sedmo silo stopila le selektor Kari Savolainen in kapetan Jan Urbas. Napadalec Miha Verlič je trening izpustil zaradi lažje poškodbe, a naj bi bil pripravljen za sredino tekmo.

Danes imajo Slovenci na drugoligaškem SP v Budimpešti prost dan, toda prost je samo, kar zadeva tekme. Imeli so trening, pred njim pa po ponedeljkovi tekmi s Poljsko tudi krizni sestanek. Tako igralci z vodstvom kot igralci sami. Stvari naj bi se spremenile - na bolje, saj slabše po dveh porazih ni moglo iti.

Krošelj jezen in žalosten

Vratar Gašper Krošelj po dveh porazih ni skrival razočaranja. | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Vratar Gašper Krošelj po dveh porazih ni skrival razočaranja. Foto: HZS/Drago Cvetanovič Po porazu s Poljsko je bil še posebej razočaran vratar Gašper Krošelj. Še pod vtisom tekme ni skrival jeze zaradi pristopa ekipe. "Težko je karkoli reči. Res sem jezen na vse, kar se trenutno dogaja. Nedopustno je, da smo si privoščili takšna poraza. Sem zelo žalosten nad prikazano igro naših fantov. Moramo začeti igrati bolje, ker tako slabo, odkar igram v reprezentanci, še nismo igrali," je takoj po tekmi dejal Krošelj, ki mu soigralci pred golom niso prav veliko pomagali.

Zaradi težav z vratarji - po poškodbi Matije Pintariča je ob Krošlju v Budimpešti ostal le še Rok Stojanovič -, so v slovenski ekipi vpoklicali kot tretjo rezervo še mladega, komaj 17-letnega Žigo Kogovška, saj naj bi bili preostali izkušenejši vratarji že na dopustu.

Govorila le Savolainen in kapetan

Enega od ukrepov, kako spremeniti potek prvenstva, pa so v Budimpešti občutili tudi slovenski predstavniki sedme sile. Po treningu je namreč selektor Kari Savolainen pojasnil, da bosta tokrat na voljo za pogovore samo on in kapetan Jan Urbas, kar naj bi tudi prispevalo k umirjanju razmer v garderobi.

"Vsi vemo, da to ni bilo to. Tega nismo pričakovali, a če bi hoteli boljše rezultate, bi morali pokazati več. Kar se je zgodilo, se je zgodilo. Naredili smo analizo, kaj ni bilo dobro, smo pa to pustili za sabo," je kapetan dejal o prvih dveh tekmah.

Danes imajo reprezentanti po treningu sicer prosto - razen kapetana in vratarjev, ki jih popoldne čaka sestanek s predstavniki krovne zveze IIHF na temo prirejanja izidov tekem.

Osredotočajo se na prihodnost

Po treningu je bil za izjave na voljo le selektor Kari Savolainen in kapetan Jan Urbas. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Po treningu je bil za izjave na voljo le selektor Kari Savolainen in kapetan Jan Urbas. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po prespani noči je tudi selektor Savolainen bolj mirno analiziral stanje v ekipi: "Težko je popolnoma pozabiti na te stvari. A imeli smo sestanek in se dogovorili, da analiziramo stvari za nazaj, potem pa se osredotočimo samo na prihodnje tekme. Trening je bil dober, boljši kot prej, imeli smo nekaj dobrih vaj, predvsem napadalnih."

"Podpiram to, ni bilo prvič, da so se fantje pogovorili sami. Vedno mislim, da je dobro, če se kapetan še sam pogovori z igralci," je selektor pozitivno ocenil sestanek igralcev samih pred današnjim treningom.

"Rezultat je posledica dogajanja na ledu. Moraš se žrtvovati, moraš trpeti na ledu. Če nisi osredotočen, lahko izgubiš tekmo in to se je zgodilo na drugi tekmi v drugi tretjini. Potem smo izgubili tekmo," je o pristopu dejal selektor.

Drozg spet ob Tičarju in Saboliču, Verlič izpustil trening

Danes je na treningu v prvi napad spet postavil skupaj Roka Tičarja, Roberta Saboliča in mladega Jana Drozga. Miha Verlič je današnji trening zaradi lažje poškodbe izpustil, bo pa predvidoma nared za tekmo, ki se bo v dvorani Laszla Pappa začela ob 19.30.

Madžari proti Italijanom puščali luknje v obrambi

V ospredju razmišljanj pa je zdaj samo tekma z Madžari. Ti so stari znanci slovenske reprezentance, nazadnje sta se pomerili pred desetimi dnevi na Bledu, zmagali so vzhodni sosedje po podaljšku.

"Madžari so nam dobro znani, imajo dobro ekipo, igrajo pred domačim občinstvom. Polna dvorana bo, težka tekma bo. Nekaj stvari smo se že dogovorili, nekaj bo še jutri na sestanku danes zvečer," pred tretjim srečanjem prvenstva pravi Jan Urbas. | Foto: HZS/Drago Cvetanovič "Madžari so nam dobro znani, imajo dobro ekipo, igrajo pred domačim občinstvom. Polna dvorana bo, težka tekma bo. Nekaj stvari smo se že dogovorili, nekaj bo še jutri na sestanku danes zvečer," pred tretjim srečanjem prvenstva pravi Jan Urbas. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

"Madžari so nam dobro znani, imajo dobro ekipo, igrajo pred domačim občinstvom. Polna dvorana bo, težka tekma bo. Nekaj stvari smo se že dogovorili, nekaj bo še jutri na sestanku danes zvečer," je o prihajajočem izzivu dejal Urbas.

Kaj pa pričakuje na tekmi z Madžarsko? "Igrali bomo pred polno dvorano, tekma je večerna, led pa bo slab. Morali bomo igrati preprosto, ujeti trenutek in čakati na napake tekmecev. Zdaj smo čakali, da se bo odprlo vsakemu napadu. A to ni normalen hokej. Včeraj sem gledal Madžare in Italijane in Madžari so včasih v obrambi puščali veliko lukenj. Takšne zadeve moramo izkoristiti."

Razpored tekem SP, divizija I, skupina A, Budimpešta:

Tretji krog

Sreda, 25. april
12.30 Italija – Kazahstan
16.00 Velika Britanija – Poljska
19.30 Slovenija – Madžarska

Lestvica:
1. Kazahstan 1 tekma - 3 točke
2. Velika Britanija 1 - 3 
....................................................
3. Italija 2 - 3
4. Poljska 2 - 3 
5. Madžarska 2 - 3 
...................................................
6. Slovenija 2 - 0

*prvo- in drugouvrščena reprezentanca napreduje med elito, zadnja nazaduje v divizijo I, skupino B (tretji razred svetovnega hokeja)


Četri krog

Četrtek, 26. april
19.30 Poljska – Madžarska

Petek, 27. april
16.00 Kazahstan – Slovenija
19.30 Italija – Velika Britanija



Peti krog

Sobota, 28. april
12.30 Kazahstan – Poljska
16.00 Slovenija – Italija
19.30 Madžarska – Velika Britanija

*napredujeta prvo- in drugouvrščena reprezentanca

 

Seznam slovenske reprezentance za SP

Vratarji (3): Gašper Krošelj (Rødovre Mighty Bulls, danska Metalligaen), Rok Stojanovič (Lyon, Saxoprint Ligue Magnus), Žiga Kogovšek (HD Jesenice Mladi U20, HDD Sij Acroni Jesenice) - zamenjava za Matijo Pintariča (Rouen, Saxoprint Ligue Magnus), ki si je zlomil rebro

Branilci (7): Blaž Gregorc (Hradec Kralove, češka ekstraliga), Aleš Kranjc (Eispiraten Crimmitschau, DEL2), Žiga Pavlin (Češke Budejovice, češka druga liga, WSM), Luka Vidmar (Szekesfehervar, liga EBEL), Aleksandar Magovac (oba Sij Acroni Jesenice), Sabahudin Kovačević, Matic Podlipnik (oba Karlovy Vary, češka druga liga WSM)

Napadalci (13): Luka Bašič (Sij Acroni Jesenice), Jan Drozg (Shawinigan Cataractes, Quebec Major Junior Hockey League), Boštjan Goličič (Grenoble, Saxoprint Ligue Magnus), Andrej Hebar (HK SŽ Olimpija), Anže Kuralt (Amiens, Saxoprint Ligue Magnus), Aleš Mušič (Fehervar, liga EBEL), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Žiga Pance (Dornbirn, liga EBEL), Anže Ropret (Ujpesti TE, Erste liga), Robert Sabolič (Torpedo Nižni Novgorod, liga KHL), Rok Tičar (Sibir Novosibirsk, liga KHL), Jan Urbas (Fischtown Pinguins, Bremerhaven, DEL), Miha Verlič (JYP Jyväskylä, Liiga)

() - v oklepaju je zapisan zadnji hokejistov klub

Ne spreglejte