Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 12. 2012,
9.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija Dornbirn

Ponedeljek, 17. 12. 2012, 9.22

8 let

"To sta ogromni točki"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Zmajem" je prvič v letošnji sezoni uspelo vknjižiti dve zaporedni domači zmagi, saj je po Gradcu padel še Dornbirn. Kljub slabi igri z igralcem več sta veliki dve točki ostali v Tivoliju.

Za hokejisti Olimpije je odličen konec tedna, saj so prvič v sezoni pred domačim občinstvom zmagali dvakrat zapored in teden končali s popolnim izkupičkom. Tokrat so na tivolskem ledu premagali ''buldoge'' iz Dornbirna, ki so "Ljubljančanom" zadali že dva poraza, a v tretje jim ni šlo. Razigral se je predvsem drugi napad (Žiga Pance, Kevin DeVergilio, Miha Verlič), ki je prispeval prav vse štiri zadetke Olimpije.

Z dvema zadetkoma in še z dvema podajama se je odprlo Žigi Pancetu, ki je bil po tekmi razumljivo navdušen nad osvojenima točkama. " Pred tekmo smo se zavedali, da je Dornbirn poleg Salzburga edina ekipa, ki nam je letos še ni uspelo premagati, tako da smo imeli še dodatno motivacijo, ki nas je gnala do zmage. V igri z igralcem več oziroma z dvema več nismo blesteli, a mislim, da smo odigrali zelo disciplinirano igro, morda je bila kakšna izključitev preveč, ampak če je želja, se da zmagati," je misli po pomembni zmagi strnil Žiga Pance in z nasmehom na obrazu opisal občutke ob štirih točkah, ki jih je prispeval k zmagi: "Zelo lepo je doseči kakšno točko in pomagati ekipi do zmage, tako da je že skrajni čas, da smo se tudi drugi igralci prebudili. Ko ti ne gre, ti ne gre, preprosto lahko poskušaš narediti vse za ekipo, pa ne gre. Jaz upam, da bo zdaj šlo navzgor."

Slaba igra z igralcem več in igralcem manj

Kljub prepotrebni zmagi in povečanju točk na računu skrbi slaba igra z igralcem manj in igra z igralcem oziroma dvema več. V treh minutah in pol igre z igralcem več "zmajem" ni uspelo zatresti mreže Patricka Desrochersa, na kar je opozoril tudi trener Bojan Zajc, ki je bil kljub neučinkovitemu power-playu navdušen nad zmago: "To sta ogromni točki, in sicer z dveh vidikov. Prvič zato, ker nam jih je končno uspelo premagati, saj jih letos še nismo, drugič pa zato, ker smo zelo slabo igrali z igralcem več in tudi z igralcem manj. Zadnjih 15 krogov smo v igri z igralcem manj ali celo dvema manj dominirali in nismo prejeli gola, danes pa nam ta igra nikakor ni stekla. Oni so vse naše napake izkoristili, mi na nasprotni strani nič, tako da smo res slabo odigrali to sekvenco hokeja, ampak vseeno na koncu osvojili dve res veliki točki."

Izkoristiti teden tekmovalnega premora

Hokejiste Olimpije zdaj čakata dva dneva počitka, naslednjo tekmo pa bodo odigrali šele čez slab teden, ko bodo v nedeljo gostovali v madžarskem Szekefehervarju. "Prosta dneva nam bosta koristila, da bomo v sredo prišli nazaj spočiti, polni energije in želje po novih zmagah. In upam, da bomo v nedeljo nadaljevali v takem ritmu," o tednu brez tekme razmišlja Žiga Pance. V petek bi se Olimpija sicer morala spopasti s KAC-em, a bo omenjena tekma na sporedu 8. januarja v sklopu Bežigrad IceFest 2013.

Ne spreglejte