Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 10. 2023,
16.50

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,22

Natisni članek

Matt Petgrave Adam Johnson

Torek, 31. 10. 2023, 16.50

6 mesecev

Adam Johnson

Tragedija v Angliji sproža kritike in vprašanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,22
Adam Johnson | Adam Johnson je pretekli konec tedna umrl med hokejsko tekmo v Sheffieldu. Ob njegovi smrti se pojavljajo vprašanja o obveznem nošenju ščitnikov vratu. | Foto Guliverimage

Adam Johnson je pretekli konec tedna umrl med hokejsko tekmo v Sheffieldu. Ob njegovi smrti se pojavljajo vprašanja o obveznem nošenju ščitnikov vratu.

Foto: Guliverimage

Sobotni večer v dvorani Utilita Arena Sheffield se je končal tragično. Nekdanji NHL-ovec Adam Johnson je po nesrečnem dogodku, v katerega je bil vpleten z nasprotnikom Mattom Petgravom, umrl. Dogodek preiskuje policija, na Petgrava se je vsul plaz kritik, češ da je z drsalko namerno brcnil proti Johnsonu. Hokejski svet se sprašuje, ali bi morali biti ščitniki za vrat obvezni.

Adam Johnson
Sportal Za nekdanjega člana lige NHL usodna nesreča med tekmo

Sobotno srečanje med članoma britanske hokejske lige Elite Ice Hockey League Sheffield Steelers in Nothingham Panthers se je končalo predčasno, predvsem pa žalostno. V drugi tretjini se je zgodila huda nesreča.

Domači branilec Matt Petgrave je po trčenju v enega od gostujočih igralcev izgubil ravnotežje, nato pa med padcem z nogo zadel v predel vratu Adama Johnsona. 29-letniku so takoj nudili zdravniško pomoč, a mu niso mogli pomagati. Zaradi hude poškodbe je umrl.

Številne kritike na račun Kanadčana

Kaj hitro po žalostnem dogodku so splet preplavili videoposnetki tragičnega dogodka, zatem pa so se vsule številne kritike nad Petgravevo potezo. Da je šlo za kung-fu udarec, da noga nima kaj delati tako visoko, da je šlo za namerno brco, da mora za svoje dejanje plačati, da mu zapor ne uide in podobni zapisi so se pojavili na spletu. Po pisanju angleških medijev naj bi prejel tudi grožnje s smrtjo.

Svoj pogled je v pogovoru za Fox News predstavil tudi nekdanji NHL-ovec Sean Avery, ki je videoposnetek označil kot težko gledljivega. Dejal je, da se mu zdi, da je Petgrave iskal kontakt, a da nikakor ni imel takšnega namena. "Ali je ta človek storil neortodoksno potezo, ali mislim, da je poskušal vzpostaviti nekakšen stik? Zagotovo. A hkrati vem, da se ni zbudil in si rekel, danes bom nekoga umoril."

Charlie McAvoy Boston
Sportal Montreal namučil prvake, Boston do zmage po podaljšku

Obvezni ščitniki?

Dogodek je pod drobnogled vzela policija. Mnogi vodstvo tekmovanja in klubov pozivajo, naj ob tragediji poskrbijo za svoje hokejiste – za Notthingham brani slovenski vratar Rok Stojanovič – in osebje, saj bo pretresljiva sobota zagotovo zaznamovala vse sodelujoče.

Ob tem se znova pojavlja vprašanje, ali bi morali ščitniki za vrat na profesionalni ravni postati obvezni. Nekateri hokejisti so si jih po dogajanju v Angliji že nadeli.

Hokejist Providence Bruins iz lige AHL:

Ob tragediji so se zvrstili številni pokloni prezgodaj umrlemu hokejistu. Pred NHL-tekmo med Anaheim Ducks in Pittsburgh Penguins, za katerega je nekoč igral, so igralci sklenili krog, navijači pa so si ob aplavzu ogledali videoposnetek debija Johnsona v najmočnejši hokejski ligi in njegovega prvega zadetka v njej.

Pittsburgh Penguins Adam Johnson | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Bil je odličen fant, dober hokejist, res dober drsalec. Bil je privilegij biti njegov trener. Ni besed, s katerimi bi lahko opisal, kako se trenutno počutim. To je preprosto neverjetna tragedija," je ob tem dejal trener Pittsburgha Mike Sullivan.

"Moj angel. Za vedno te bom pogrešala in te imela rada," je ob boleči izgubi zapisalo Johnsonovo dekle.

Takole so dan po tragediji pred areno v Sheffieldu prinesli rože:

Minuta molka v prvi nemški ligi. | Foto: Guliverimage Minuta molka v prvi nemški ligi. Foto: Guliverimage  

Ne spreglejte