Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 10. 2014,
12.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija Graz 99ers liga EBEL Miha Verlič Ivo Jan

Petek, 31. 10. 2014, 12.53

8 let

Prihajata po točke in obujanje spominov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Olimpija bo na praznični večer pozdravila moštvo, katerega sestavni del sta še lani bila člana ljubljanskega kluba Miha Verlič in Ivo Jan. Zmaji si želijo igro iz zadnjega dela pred dvema tednoma.

V lanski sezoni prvi nosilec Olimpijine igre Miha Verlič je po zagotovilih svojega novega delodajalca pripravljen, da se po skoraj mesecu dni vrne v tekmovalni ritem. In to ravno proti klubu, iz katerega je kljub mizernim razmeram lahko stopil nekaj stopnic višje. To bo za Verliča sploh prvi spopad s klubom, pri katerem je preživel tri sezone. A 23-letnik – zaradi bolezni ni igral vse od petega oktobra – ne bo edini graški panter, ki ga preteklost in spomini vežejo na ljubljanskega EBEL-ligaša. Po boljše čase in v bolj zdravo okolje se je podal tudi lanski strateg zeleno-belih Ivo Jan, ki na Štajerskem opravlja vlogo pomočnika trenerja Todda Bjorkstranda.

Ni lahko igrati proti Olimpiji

Gradec – v svojih vrstah združuje mnoge tujce – se po dobri četrtini rednega dela izjemno dobro drži, za drugim Salzburgom zaostaja zgolj točko, zato je želja, ob kateri sicer hokejisti ostajajo previdni, da iz slovenske prestolnice odnesejo obe. Popoln izkupiček proti Olimpiji jim je pred slabima dvema tednoma že uspel na domačem terenu, kjer so za zmago s 5:4 trepetali vse do konca. Še dobrih 15 minut pred koncem so vodili s 5:1, nato pa so Ljubljančani našli energijo, trikrat zadeli, a jim je za popoln preobrat zmanjkalo časa.

"Že doma smo videli, da proti Olimpiji ni lahko igrati. Vso tekmo bomo morali biti izjemno osredotočeni in garati tudi v obrambi," je v pogovoru za uradno stran lige razmišljal branilec Clemens Unterweger, ki bo lahko računal tudi na pomoč Mihe Verliča, medtem ko Kris Reinthaler in Roberts Jekimovs še nista pripravljena za igro.

Več discipline, manj prekrškov

Olimpija še naprej ne bo mogla računati na poškodovana Miho Pesjaka in Igorja Cvetka, medtem ko bodo ključni členi, ki sredi tedna na tekmi državnega prvenstva proti Jesenicam niso igrali, tokrat pripravljeni. Mladi Kristijan Čepon, ki v zadnjem času sestavlja prvi branilski par, se je pred tekmo ozrl proti prvemu medsebojnemu obračunu sezone: "Če bomo 60 minut igrali tako, kot smo pri njih v zadnji tretjini, potem lahko zmagamo. Za uspeh bo treba igrati bolj disciplinirano v obrambi, z manj prekrški. Ti so nas pokopali v Znojmu, kjer smo polovico srečanja odigrali zelo dobro, nato pa v nadaljevanju prejeli tri zadetke ob igralcu manj. To se ne sme ponoviti."

Obračun med zmaji in panterji se bo kljub prazniku v Sloveniji začel ob 19.15.

Ne spreglejte