Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 11. 2014,
11.51

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
HDD Olimpija liga EBEL

Natisni članek

Nedelja, 16. 11. 2014, 11.51

8 let, 3 mesece

Pred dvema tednoma so jim dobro pretili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Olimpija bo v avstrijski prestolnici poskušala presenetiti vodilni Dunaj, ki mu na domačem ledu ne gre po načrtih. Da se zmaji lahko kosajo s kanarčki, so dokazali pred kratkim.

Čeprav varovanci Toma Pokla zasedajo vrh lestvice, v zadnjih dveh tednih ne delujejo tako prepričljivo, kot so sredi oktobra, ko so nanizali sedem zaporednih zmag. A nato je prišel 31. oktober in z njim tekma proti letos neprepričljivemu Celovcu, ki je končal zmagoviti niz Dunaja. Ta je zadnjo tekmo pred premorom odigral v Ljubljani in se s tesno zmago z 2:1 rešil sramote v Tivoliju. Pokel je še dolgo po tekmi "sestankoval" s sodniki, ki so njegove varovance v zadnji tretjini poslali na kazensko klop večkrat kot prej v 40 minutah skupaj. A na Američanovo srečo Olimpija le redko izkoristi power-play, tako da sta točki končali v žepu njegovega moštva.

Ne teče tako gladko

Tudi z nadaljevanjem Dunajčani ne morejo biti zadovoljni. Izgubili so na obeh tekmah lige prvakov in tekmovanje končali v osmini finala, v ritem lige EBEL pa so se vrnili s porazom (1:4) proti Znojmu. In tu je še ena zanimivost, na katero sta pred poznopopoldanskim srečanjem opozorila oba stratega. Dunaj doma ni prepričljiv. Vse točke, ki jih je izgubil v letošnji sezoni razširjenega avstrijskega prvenstva, je izgubil pred domačimi gledalci, medtem ko se je z vseh osmih gostovanj vrnil "brez praske".

"Če se nam zgodi, da zaostajamo, želimo kar se da hitro uravnotežiti stvari in tako pogosto pozabimo na osnovne naloge. Hočemo zmagati na prav vsaki tekmi, še posebej na domačem ledu, pred svojimi navijači. Ampak nekako nam doma igra ne teče tako gladko. To moramo v nedeljo popraviti," razmišlja mož, ki je v lanski sezoni do naslova prvaka lige EBEL popeljal Bolzano.

Pametna igra

Tudi strateg gostujočega tabora Fabian Dahlem se zaveda, da je Dunaj letos doma bolj ranljiv, a ve, da se na to ne gre zanašati, še posebej če veš, da tvoje moštvo zmage v gosteh ne pozna. "Težko bo. Ampak veste, kaj, Vienna je letos boljša na gostovanjih. Kot kaže, bo doma izgubila proti Znojmu," je Nemec po petkovem porazu po kazenskih strelih pogledoval proti rezultatom preostalih srečanj, ki so zaradi zgodnjega začetka tekme Olimpije in Dornbirna še potekala, ter dodal: "Igrati bomo morali pametno, kar vedno poudarjam. Smo pa že pokazali, da proti dobrim ekipam lahko igramo dobro. Saj smo videli, kako se je vse skupaj izšlo pred dvema tednoma v Ljubljani."

Obračun se bo na Dunaju začel ob 17.30, domači ne bodo mogli računati na bolnega kapetana Jonathana Ferlanda ter poškodovane igralce Benoîta Grattona, Patricka Peterja in Sascho Bauerja, Ljubljančani pa še naprej napadajo brez centra Roka Leberja, ki bo po ocenah kluba odsoten mesec dni.

Ne spreglejte