Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 11. 2014,
12.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija Dornbirn liga EBEL

Petek, 14. 11. 2014, 12.41

8 let

"Nadaljevati tam, kjer smo ostali pred premorom"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Olimpija se v ritem lige EBEL vrača proti moštvu, ki je na lestvici mesto pred njo. Buldogi, v vrste katerih se je med premorom preselil stari znanec EBEL Zdenek Blatny, so zmaje letos že premagali.

Člani ljubljanskega moštva so dobrih deset dni dolg reprezentančni premor izkoristili na različne načine. Trener za skok v rodno Nemčijo in obnovitev trenerske licence, šesterica je pomagala risom, nekateri so nekaj prostih dni namenili nabiranju energije, drugi rehabilitaciji. V pogon razširjenega avstrijskega prvenstva, v katerem so pred premorom nakazali boljšo kemijo in igro, bodo zadrsali proti Dornbirnu, ki ob Olimpiji po 16. krogih (oziroma 17., Dornbirn ima tekmo več) edini še nima dvomestnega števila točk.

"Želimo nadaljevati tam, kjer smo ostali pred premorom (s 3:2 so premagali Gradec in tesno, z 1:2, izgubili proti vodilnemu Dunaju, op. a.), in priti do nove domače zmage. Moji fantje bodo morali biti vseh 60 minut osredotočeni in disciplinirani," poudarja Fabian Dahlem, ki ne bo mogel računati na Roka Lebra (po operaciji mezinca naj bi bil odsoten še mesec dni), medtem ko je Kristjan Čepon vprašljiv, in dodaja: "Dornbirn ima izkušeno ekipo. Njihovo mesto na lestvici nas ne sme zavesti."

Najboljši naj bodo najboljši

Del ekipe s Predarlškega je med premorom postal tudi izkušeni češki napadalec Zdenek Blatny, ki je v ligi EBEL igral že za Gradec, Dunaj in lani za Znojmo. Triintridesetletnik se je v Dornbirn preselil iz danskega Frederikshavna, v nasprotno smer pa je odšel Adam Miller, čigar statistika letos ni bila tako polna, kot so pričakovali, da bo. Glavni strateg buldogov Dave MacQueen bo po zagotovilih kluba pogrešal poškodovanega vratarja Davida Madlenerja, ki je branil na reprezentančnem turnirju v Ljubljani, in kaznovanega branilca Garneta Exelbyja.

"Preteklost je za nami, gledati moramo naprej. Naši najboljši igralci morajo proti Olimpiji, ki ima mlade in zagnane igralce, pokazati svojo najboljšo igro," je v pogovoru za uradno spletno stran lige željo izrazil MacQueen, ki je s svojimi hokejisti v drugem krogu letošnje sezone tesno premagal Ljubljančane.

Obračun začelja se bo začel prej kot ponavadi, ekipi bosta namreč palice prekrižali že ob 18. uri.

Ne spreglejte