Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 4. 2012,
19.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

risi

Torek, 17. 4. 2012, 19.27

7 let, 12 mesecev

Na trenutke bodo morali biti bolj sebični

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Torek je na svetovnem prvenstvu namenjen prostemu dnevu, reprezentance so ga izkoristile za pripravo na nova obračuna, med njimi tudi Slovenija, ki jo v sredo čaka Madžarska.

Slovenska hokejska izbrana vrsta je tekmovanje začela po pričakovanjih, ugnala je oba nasprotnika, Veliko Britanijo in Japonsko. Zmagi sta bili sicer tesni, doseženi v zadnjih minutah obračunov, a na koncu šteje le zmaga in šest točk.

''Ko igramo svoj sistem igre, se pravi tistega, ki ga od nas zahteva selektor, potem nam nihče ne more nič, sam nadziramo potek igre. Dejansko smo takrat veliko boljši od nasprotnika, vendar pa se nam pripeti, da začnemo preveč 'bezljati' po igrišču, kar je nasprotnik na obeh tekmah izkoristil in se vrnil v igro,'' je ocenil pomanjkljivosti na prvi in drugi tekmi Sabahudin Kovačevič, nato pa nadaljeval: ''Zmagi sta bili obvezni, bilo je težko. Če bi izgubili, ne bi naredili nič. Sem pa prepričan, da bosta oba naslednja nasprotnika igrala bolj previdno, zato tudi pričakujem kvalitetnejši hokej.''

Več bodo morali streljati

Izbranci Matjaža Kopitarja so na obeh tekmah nadstreljali, od Otočanov so imeli 13, od Japoncev pa 10 strelov več. Lahko pa bi imeli še več strelov, a je na trenutke delovalo, kot da želijo plošček pripeljati v mrežo. ''To se je nam dogajalo tudi proti Veliki Britaniji. Trener nam poudarja, da moramo biti kdaj tudi malo sebični in več streljati. Veliko podaj in kombinatorna igra je brez dvoma privlačno za občinstvo, vendar pa so te podaje na prvih dveh tekmah delovale kot da si ne želimo dati zadetka. V nadaljevanju se nam to ne sme dogajati, več moramo streljati na nasprotnikova vrata,'' je opozoril Budo, da atraktivna igra vedno ne prinese rezultata.

''Power-play'' morajo še popraviti

Proti Japonski je bilo pozitivna igra ob igralcu več, ob tej situaciji sta bila dosežena dva zadetka. Na 2:0 je odbitek v mrežo pospravil David Rodman, v 59. minuti pa je z natančnim strelom zmagoviti zadetek dosegel Aleš Kranjc.

''Na treningu temu elementu igre posvečamo veliko pozornosti, še vedno pa ob igralcu več preveč kompliciramo in premalo streljamo na nasprotnikova vrata. Proti Japonski smo videli, kako je potrebno igrati 'power-play'. Po strelu je potrebno odbitek pospraviti v mrežo. Tako se dosegajo zadetki, v hokeju ni več 'finih' golov. To moramo še vedno popraviti,'' je pogovor zaključil član Poprada.

Ne spreglejte